Prídavky z Rakúska

deniskanajkrajsia
15. jan 2023

Pekný deň, riešil niekto prídavky z Rakúska ak tam partner pracuje ? Koľko od žiadosti vám poslali vyrozumenie, koľko to tak asi trvá ? Ďakujem veľmi pekne

leona45
15. jan 2023

@deniskanajkrajsia aj pol roka

kaktusik007
15. jan 2023

@deniskanajkrajsia nieco tesne cez pol roka to bolo

panelacikova
15. jan 2023

@deniskanajkrajsia ja som posielala tiež už veľmi dávno (určite to je pol roka) a zatiaľ nič... vraj to môže trvať aj 12 až 18 mesiacov.

ritalein
15. jan 2023

@deniskanajkrajsia to je velmi individualne, zalezi ktory FA to riesi, ci maju komplet papiere atd. najkratsie ,co viem tak do 3mes. a najdlhsie 1r.

kaktusik007
15. jan 2023

@panelacikova moze a aj bude... co rakusky finanzamt nema rad, je posielanie rodinnych pridavkov do zahranicia. Ak to chces urychlit, zavolaj tam, ze v akom stave je tvoja ziadost. Mam kamosku, plynulo hovori nemecky - predstavila sa mojim menom, vzdy okamzite nasli spis a do tyzdna od telefonatu som mala peniaze na ucte. A to ci uz pri prvom poziadani, alebo inokedy ked som priebezne po 2 rokoch dokladovala nejake papiere... cize treba im nechat cas a potom sa ozvat. Ibak to budu hrotit pomaly do maximalneho mozneho terminu

kaktusik007
15. jan 2023

@ritalein teraz uz to vsetko sustredili pod jeden do viedne

katyav
15. jan 2023

@deniskanajkrajsia Mala som ich po troch mesiacoch. Ale bolo to tým, že manžel hovorí perfektne po nemecky, takže tam volal. Inak by to asi trvalo podstatne dlhšie.

ritalein
15. jan 2023

@kaktusik007 tak som zase mudrejsia 🙂 s tym telefonovanim mam rovnaku skusenost, ked cca 4mes. ziadna odpoved, tiez som si tam zvykla zavolat, kedze s nemcinou nemam problem a peniaze fakt do tyzdna boli na ucte.

panelacikova
15. jan 2023

@kaktusik007 mne to nenaháňa, mám z čoho žiť. poslať to raz pošlú, takže to nejdem urýchľovať. ale ďakujem za tip. tiež mám kamarátku plynulo hovoriacu, ale zatiaľ ju tým nejdem zaťažovať, počkám ešte 🙂

deniskanajkrajsia
autor
15. jan 2023

Mne to teraz nenapadne ale chceme to posielať cez tu ich stránku kde sa dajú pozrieť všetky veci aj podať žiadosti zevraj to cez to trvá kratšie ale ani za svet mi nenapadne ako sa volá ta stránka

deniskanajkrajsia
autor
15. jan 2023

Asi finanz online či všetci ste to cez to podávali? 😂

kaktusik007
15. jan 2023

@panelacikova ano, raz to poslu a cim neskor tym vacsia suma ;)

@deniskanajkrajsia ja vsetko iba papierovo riesim

deniskanajkrajsia
autor
15. jan 2023

@kaktusik007 a koľko je prosím ich lehota na schválenie ? A sú tam nejaké podmienky že napríklad musíme byt zobratý alebo bývať v jednej domácnosti ?

kaktusik007
15. jan 2023

@deniskanajkrajsia neviem ci tam maju dokonca na to lehotu, pri prvej ziadosti to zvykne trvat pol roka urcite, tie dalsie predlzenia zvyknu do 2-3 mesiacov poriesit.
ja presne podmienky neovladam - ale u nas som poberatelom rakuskych pridavkov ja, zijem s detmi na slovensku a exmanzel zije a pracuje v AT. A raz za 2 roky mi finanzamt stopne pridavky kym nepredlozim vyhlasenie ze stale zijem s detmi v spolocnej domacnosti plus potvrdenie o navsteve skol

panelacikova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
panelacikova
16. jan 2023

@kaktusik007 pod pojmom väčšia suma máš na mysli asi to, že to príde naraz, že? 😀

kaktusik007
16. jan 2023

@panelacikova presne tak

kaktusik007
16. jan 2023

@panelacikova ber to ako sporiace prasiatko. A co nemas, neminies 😜

panelacikova
16. jan 2023

@kaktusik007 presne tak to aj beriem 😀 našťastie nie som na to vyslovene odkázaná, bude to plus, za ktoré budem môcť napríklad niečo zmeniť v byte, alebo si urobiť s dcérou nejaký výlet.

bazoskaa
16. jan 2023

Ahojte...viete mi prosím poradiť ako riešiť rodinné prídavky v prípade že ja pracujem v AT na živnosť chcem si o ne požiadať..situacia s deťmi je taká že zatiaľ nemáme súdom odklepnutu striedavu starostlivosť o deti...ale s ex fungujeme tak že 15 dni su u neho 15 dní u mňa...ako sa prosím riešia prídavky v takomto prípade keď by boli deti v stiedavke...Na sk poberám ja s tým že polovicu dávam jemu...no ex si nárokuje aby som mu dávala polovicu prídavkov z AT...ak mi ich ovšem schvalia..ďakujem