Baby poberate niekto prídavky na dieťa z Nemecka? Ja som posielala žiadosť v Decembri cca a ešte nič. Koľko majú na to aby to spracovali? Ďakujem
Ahoj my sme tiež poslali v novembri nám to spracováva firma a podla ich skúsenosti až rok majú na to aby poslali peniaze. Medzitým si ešte vyžiadajú tlačivá ak bude treba. Takže ja skôr ako v septembri nečakám zázrak
Môžem sa ešte spýtať robila si si aj daňové z nemecka za rok 2018?
trvalo to viac ako polroka kým schválili, chce to veľa trpezlivosti ...trvá to ešte dlhšie ako na Slovensku
@masenkamedvedova ja mam manžela pracujúceho v Nemecku ja som tam neoebila. Len musím od nich brat prídavky lebo tu mi ich nedajú keďže som nikde nerobila. Ale ide si on dávať aj do Nemecka robiť daňové
@tereza888 ja tiež manzel pracuje v nemecku. Podmienka na schválenie prídavkov je urobene daňové priznanie až potom dostaneme prídavky. Momentálne to vybavujeme. Len to sú cakacky až so Slovenska aby tlačivo potvrdili majú na to mesiac a na spracovanie žiadosti Nemci zase až 4 m. Takže nam sa to skôr nepohne ako fakt tých 12m.
@masenkamedvedova ja rodičovský príspevok od nich už dostávam. Len prídavky že trvajú dlhšie. No ved to ze mala bude mať aj 1rok kým sa to vybavi, ale aspoň ze to spätne posielajú
@tereza888 spätne pol roka od doručenia žiadosti na úrad. Myslím ze Nemci majú ťažšie podmienky na získanie prídavkov ako Rakúsko. Ja som písala e mail ale nikto nereagoval.
@masenkamedvedova áno to je pravda. No tak to neviem prečo neodpísali. To záleží pod ktorú časť patríte. Ja som dlho hľadala e mail aby som im dobre napísala pod ktorú časť patrím.
Oni majú na to hrozne veľa času. Ale treba sa im rozhodne pripomínať - mailom stačí. Ako nám sa ešte nestalo, že by nám neodpísali
@jana_vaj môžem ta poprosiť o e mail kde si písala, 🧚♀️
Skús sa pozrieť sem a treba si vybrať oblasť pod ktorú spadáte a tam nájdeš priamo aj kontakty. Kam si posielala žiadosť?
@tereza888 ja som prídavky riešila v roku 2014 a trvalo to len 2 mesiace, takže nie je pravidlo, že tu musí trvať takto dlho ako tu píšu, asi závisí aj od konkrétneho regiónu, ja som to riešila za región Bavorsko. V októbri som poslala papiere a v decembri sme mali peniaze doplatené od septembra.
Dobrý večer, chcela by som sa spýtať, čo všetko ste potrebovali k vybaveniu Kindergeld. My sme v decembri posielali žiadosť na Kindergeld na Familiekasse potvrdenie od zamestnávateľa a overené rodné listy detí. Tak čo budú ešte od nás chcieť. Zatiaľ sa nám neozvali. Ďakujem pekne za ochotu
@tereza888
@zuju2 Dobrý večer, chcela by som sa spýtať, čo všetko ste potrebovali k vybaveniu Kindergeld. My sme v decembri posielali žiadosť na Kindergeld na Familiekasse potvrdenie od zamestnávateľa a overené rodné listy detí. Tak čo budú ešte od nás chcieť. Zatiaľ sa nám neozvali. Ďakujem pekne za ochotu
Tak my sme podávali žiadosť v júni a ešte stále nič neprišlo... Oni majú čas. Lehoty im nič nehovoria.
@tereza888 čo som tak čítala na internete 6 -10 mesiacov. A treba ich urgovat.