Dobrý deň,chcem sa opýtať....31.12.2018 som prišla o robotu, následne som šla na úrad práce a potom, keďže som ešte bola v ochrannej lehote som začala poberať materskú na dcérku,potom rodičovskú a tú vlastne poberám doteraz, keďže malá má 2roky, ešte rok mi bude vyplácaná.....ale ide o to, že som znovu otehotnela....no nemám nárok ani na tehotenské (keďže sama som si nemocenské neplatila),ani na materskú keďže jednu poberám.
Môj muž prišiel pred rokom o prácu kvôli covid situacii.... čiže už rok je nezamestnaný...moja otázka znie... nemá on nárok poberať aspoň prídavok na druhé dieťa???
Alebo aspon niečo čo by nám pomohlo?
Rodičovský môže byť poberaný len jeden. Nárok nemáte už na nič, keďže muž je nezamestnaný a ty poberáš rodičovský a si takpovediac nezamestnaná tiež. Jedine jednorázový príspevok pri narodení. Muž sa musí posnažiť nájsť si prácu
Este dostaneš príspevok na starostlivosť o dieťa ked staršie nema este tri roky. To je vyplácané 6tyzdnov , cca 45€ mesačne. Musíš on žiadať na upsvar.
@sasanka605 ale to sa vypláca,len keď je žena zamestnaná, pokiaľ správne viem.
@sasanka605 na to nema narok lebo nebude mat narok na materske pri druhom dietati
Ďakujem krásne za všetko dievčatá 😊❤️
No a nebudete spadať pod hmotnú núdzu?
@loginexistuje priznám sa, ze toto si nepamätám ze by bolo na tom papieri ked som to vypisovala. Teraz som pozrela a ano mate pravdu.
A nemôže ísť manžel na materskú s mladším dieťaťom? Nemá nárok? A ty potom na rodičovskú s mladším po mužovej materskej.
Tak už ozaj ostať na vyššom rodicaku do troch rokov staršieho, potom ísť na nižší rodičak s mladším, prídavky na obe deti po tych 25€, príspevok na starostlivosť nejakych 45 € na 6 týždňov, pôrodné a dobrú prácu pre manžela s daňovými bonusmi na deti. Držím palce.
@zuzans258 samozrejme, máte nárok na prídavok na každé dieťa aj keby ste nikdy nepracovali