Prídavky na dieťa z Rakúska

12. apr 2022

Ahojte, ja som nezamestnaná a muž robí v Rakúsku, sme manželia so spoločným trvalým bydliskom na Slovensku a čakáme bábätko ale vôbec netuším či na to mame nárok..väčšina kolegovcov nám ani nevedeli povedať koľko by sme dostali pretože každý dostáva inak..počula som aj že to nabieha dosť opozdene máte s tým niekto skúsenosť?
Ďakujem

denkatn
12. apr 2022

no, odratava sa od rakuskeho pridavku na dieta ten slovensky, tj. 24 Eur, neviem presne kolko odrataju od tych 150 Eur, ale neviem ako to posudzuju rakusania. aj podla veku dietata, niekedy pridaju ked je dieta prvykrat v skole a tak, takze aj ich legislativa sa meni a neda sa tak vseobecne. vybavis vsetky papiere o dietatku a ked budes mat bydlisko s dietatom tu, tak dostanes aj u nas a v rakusku ti pripalatia ak poziada muz aj tam.

ariannazara
12. apr 2022

Ja beriem síce v nemeckú ale je to podľa mňa podobná. Manžel tam robí na TPP a beriem normálne každý mesiac 16den cca v mesiaci ja beriem na 3 ročného 219 eur. Takže máš nárok ale dlho sa čaká kym to vybavíš ale potom ti vrátia spetne. Skus osloviť formu TJ legal oni sa tomu venujú a vybavujú tie veci

1maminkaaa
12. apr 2022

My sme mali totožnu situáciu, vybavilo sa to do roka, vyplatili spätne. Rakúsko vypláca rozdiel - odrátavajú slovenské prídavky. Ale pamätám si že bolo okolo toho milión papierovačiek 🙈