Prídavky na dieťa

luciavypis
19. aug 2024

Ahojte mam problem neviem uz tri mesiace vybojovat pridavky na dieta poberala som predtym z at lebo sme tam pracovali ex je rakusan vratila som sa sem mala nenastupila do skolky tam a stopli mne su deti zverene zijeme na slovensku odjakziva mame tu tevaly pobyt aj skolka atd a vyhovorky same a rozhodnutie vraj nieje dobre ale z rakuska tam jasne stoji ze od maja zastavuju a oni pytaju nove co mam robit viem poslat foto aj rakuskeho rozhodnutia uz som podala aj staznost pridavky proste nemam lebo vraj mam narok v at ale jasne pisu ze nie ako sa dovolat spravodlivosti dakujem

tundra
20. aug 2024

@luciavypis na to,aby ti vznikol narok na pridavky zo Slovenska,musit byt na Slovensku zamestnana.
Pokial to tak nie je,posudzuje sa posledny znamy stav.Si rozvedena?Plati byvali alimenty?Mas sudne rozhodnutie o zvereni deti?Ak mas stale narok na pridavky z Rakuska,tak osobne navstiv finanzamt a vysvetli situaciu.Ak ex.nepodal podklady,tak nemaju na zaklade coho,pridavky vyplacat.

luciavypis
autor
20. aug 2024

@tundra dala som si ziadost na slovensku a tam sa dava uplne vsetko aj rozsudky o tom ze su mi zverene ved prave a rozvedena niesom neboli sme zobratí plati alimenty a na urade som evidovana dakujem za odpoved

fidorka7
22. aug 2024

@luciavypis rodinné dávky sa koordinujú aj v prípaderozvodu a zverenia jednému z rodičov. platí to ako keby ste boli naďalej manželia. nárok je v krajine, kde otec pracuje, ak ty nepracuješ.