Pridavky na deti Nemecko

masenkamedvedova
6. aug 2019

Ahojte dievčatá, ktoré máte skúsenosti s poberanim prídavkov z Nemecka. Konkrétne to už riešime skoro 9m co sme podali ziadost min. mesiac sa nám konečne ozvali a dokladali sme ešte papiere aby to bolo komplet. Papiere sme poslali mali by byť v poriadku. Otázka nemate pojem z vlastnej skúsenosti kedy by nám mohli poslať peniaze? Je to nekonečný príbeh. Čakať zase pol roka ani obraz ani zvuk to by som sa už asi rozrevala 🙊

stanik_67
6. aug 2019

je to veru nekonecny pribeh, no zas ak ti to schvalia peniaze ti pridu do tyzdna a od podania ziadosti. takze to cakanie nie je take hrozne, ked sa to tak vezme

masenkamedvedova
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mogaa
6. aug 2019

@masenkamedvedova skôr nie ako ano🙂

yanni
6. aug 2019

@masenkamedvedova nie, Tento mesiac ti urcite nepridu. Tak mozno o Pol roka🙈

masenkamedvedova
autor
6. aug 2019

@yanni 😁

stanik_67
6. aug 2019

a mas doma uz papier, ze ti ich schvalili?

masenkamedvedova
autor
6. aug 2019

@stanik_67 no takto nemám nič doma. Spoločnosť co nám to vybavuje mi tvrdi, ze najskôr prídu peniaze a potom až schválenie.

stanik_67
6. aug 2019

ahaaa, tak neviem, nam to prislo naopak a vybavovali sme si to sami. aj sme s uradom v plauen komunikovali cez mail...

masenkamedvedova
autor
6. aug 2019

@stanik_67 rátam aj s touto verziou. Ďakujem. My to máme oblast Bavorsko. Tam komunikácia na bode mrazu. Už to necháme na šťastí 😂

evittam
6. aug 2019

@masenkamedvedova V oktobri sme podali ziadost, v maji dokladali nejaké potvrdenia a v júli prisli peniaze za 15mesiacov.

masenkamedvedova
autor
6. aug 2019

@evittam hm, tak to dva mesiace ste čakali. No hovorim zas možno pol roka na bode mrazu 😂

masenkamedvedova
autor
6. aug 2019

@evittam prosím ta a prišiel papier o schválení skôr ako peniaze na účet?

0silvia0
6. aug 2019

@masenkamedvedova u nas to boli dva mesiace. Od septembra muž začal pracovať, v októbri som odovzdala všetky papiere (všetko bolo ok, žiadne dokladanie ďalších papierov), v decembri boli peniaze na účte. Väčšinou papiere a peniaze bývajú narovnako, niekedy peniaze sú na účte skôr ako papier

evittam
6. aug 2019

@masenkamedvedova Nie. Najskor peniaze.

79viktoria79
6. aug 2019

@masenkamedvedova a co tak sa ist spýtať? alebo zavolať?

yanni
6. aug 2019

@79viktoria79 to nepomoze. To je urad. Maju Svoje postupy a lehoty. My sme Priamo v DE cela Rodina. Ked nieco Chyba, sa ozvu. Ked maju uz vswtko, Tak len cakat. Medzistatne vybavovacky trvaju Strasne dlho.

zuzanapjat
6. aug 2019

Skúsenosti mám také ako ty. Buď si stále niečo ešte vypýtali, doložiť.... alebo po roku poslali konečne prídavky spätne a najväčší brutal bol, keď manžel menil v DE firmu a oni nám kvôli tomu stopli prídavky a všetko sa muselo vybavovať odznova. Opäť tie isté papiere, vypisovanie, dopisovanie.... za 4 roky nám poslali prídavky na 2x (vždy spätne) a ešte jeden rok nám dlhujú..... doslova ich zamietli, pričom na to nebol dôvod. Vraj sme im ešte niečo neposlali (poslané to bolo doporučene prioritne) takže zase sa odvolávať a čakáme zase..... či pošlú ešte ten rok čo chýba, alebo či vôbec začnú posielať pravidelne...... akože doposiaľ za tie 4 roky ani raz nechodili tieto prídavky mesačne - takže vlastne nechápem či to vôbec mesačne vyplácajú....... Papiere o schválení keď prišli tak do 2 dní som mala peniaze na účte.

0silvia0
6. aug 2019

@zuzanapjat to je fakt zaujímavé, asi záleží od lokality a od príslušného familienkasse, ja zas len samé dobré skúsenosti a veľmi rýchlo vždy všetko vybavili...

masenkamedvedova
autor
6. aug 2019

@0silvia0 😢 joj baby vzali ste mi nádej.

0silvia0
6. aug 2019

@masenkamedvedova no ja som ti určite nádej nezobrala, ja mám len najlepšie skúsenosti, môj muž patrí pod Bavorsko, takže na nich nemôžem napísať nič negatívne...

zuzanapjat
6. aug 2019

@masenkamedvedova mužovi kolegovia tiež podávali a nikto z nich nemal také pozitívne skúsenosti ako silvia. každý čakal min.rok

masenkamedvedova
autor
6. aug 2019

Aj my máme Bavorsko a katastrofa

yanni
6. aug 2019

@0silvia0 noooo Bavorko je velke a zalezi aj od lokality/Familienkasse, do ktorej jej muz podla bydliska patri. Vzdy a vsetko zalezi od daneho uradu a aj samotnych pracovnikov.

Tiez si oni zahranicne ziadosti jednoducho nechavaju na koniec. Prioritne sa vzdy vybavuju "vlastni" ludia. Mne napr. prisli prve pridavky od podania ziadosti po porode vzdy do 1 az dvoch tyzdnov. Sme priamo v DE a tiez v Bavorsku. Nas vybavia prioritne az potom nastupuju cudzinci, rozumej rodiny/deti zijuce mimo DE. Tam maju aj ine lehoty na spracovanie. Vypisovanie a vyvolavanie na urad nepomoze. Bud sa nedovolate vobec alebo vas odbiju tym, ze je to v Bearbeitung.

masenkamedvedova
autor
6. aug 2019

@yanni my sme ani nevolali by sme si moc nerozumeli po telefóne. 🙊

yanni
6. aug 2019

@masenkamedvedova A inak, ci peniaze na uzte su skor Akt pride bescheid alebo opacne alebo dokonca to pride naraz v jeden den zalezi od spracovania, poukazania a odoslania posty. Sama robim v DE na Amt (sice inom ale postup je takmer rovnaky). Posta sa na uradoch zbiera a vyzdvihuju ju 1-2 krat denne. Cize ak Sachbearbeiter spracpval tu ktoru ziadost poobede, hodil bescheid do Postauslauf, zaroven poukazal peniaze a bolo uz neskoro poobede, tak posta bola vyzdvihnuta rano a az potom isla na postu. Peniaze isli z konta na konto bud este v ten isty den alebo na druhy den rano. Bescheid postou na SK 2-3 dni, banka, podla toho ktora 1-2 dni, takze v tomto pripade mohli prist peniaze skor. Dalej zalezi aj od piatok/vikend, sviatky atd. ja uz som dostala aj tak aj tak. A to vramci Nemecka.

yanni
6. aug 2019

@masenkamedvedova ja len na to, co ti napisala @79viktoria79

masenkamedvedova
autor
6. aug 2019

@yanni jasne ďakujem za vysvetlenie

evittam
6. aug 2019

@zuzanapjat Ano vyplacaju. Nam po prvotnom doplateni posielali ďalšie 2roky mesačne. Pekne načas

dubro
7. aug 2019

@masenkamedvedova tak to verim
;)