Prídavky, keď medzi deťmi nie je ani rok

tintuska15
11. apr 2021

Ahojte, babule neviete nahodou ako to je s pridavkami, prispevkami na deti pokial nie je medzi nimi ani rok? Vraj kedysi boli prispevky pri tom 2 dietati vyssie ako pri dvojickach. Len neviem ci este nieco vobec take je. Dakujem

katkaseiner
11. apr 2021

nechapem o ake pridavky a prispevky sa pytas? Ak mas medzi detmi menej nez rok rozdiel tak dostavas aj tak vzdy len jeden druh davky a na obe deti rodinne pridavky.

martinkatinka
11. apr 2021

Ty nedostavas rodicak na pocet deti(je jedno kolko je rozdiel).... Iba pridavky su na pocet deti.

tintuska15
autor
11. apr 2021

@katkaseiner ved praveze ani ja to nejako extra neviem. Len uz som to pocula od 2 ludi ze by som mala mat narok. Neviem ci kocikovne alebo nieco. Viem ze rodicak je len jeden, ze prídavok je na kazde dieta 25€.to vsetko viem. Asi mysleli to kocikovne no netusim

katkaseiner
11. apr 2021

@tintuska15 kocikove dostávas po doziti dieťaťa, tuším po mesiaci od narodenia. To je jednorazová dávka (keď som rodila ja, tuším to boli 2davky v jednej kope, došli v rovnaký deň, nejakých okolo 900€ okrem toho nič... Nečakaj zázraky od úradov, deti majú otcov ktorý sa jednoducho musia postarat

zojanka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jana_eyre_2
12. apr 2021

Medzi prvými dvoma mám 1,5 roka rozdiel, narodení sú v roku 2012 a 2013 - žiadne prispevky navyše som nedostávala už vtedy.. mala som jeden rodicak a prídavok na dieťa za mladšiu a za staršieho som dostávala už len pridavok na dieťa.. keď sa narodil v 2016 najmladší, zase to bol iba rodicak.. tak neviem kedy to bolo inak a príspevky boli na dve deti ako pri dvojičkách..

dzina007
12. apr 2021

@tintuska15 klasika....
- dostanes kocikovne na dieta ako predtym na prve
- matersku alebo rodicak
- mozes cerpat matersku na mladsie a manzel na starsie dieta subezne
- rodinne pridavky na 2 deti