Ahojte, 12.1. Mám nástup na reťazovú materskú. Našla som na stránke upsvar žiadosť O odňatie RP, kde je potrebné priložiť rozhodnutie z SP O priznaní materskej. Neviete kedy približne, V tejto korona dobe, by mohli Z SP poslať to rozhodnutie keď tam odnesiem žiadosť O MD od lekára, ktoré potvrdí zamestnávateľ? Stačí keď žiadosť potom odnesiem na upsvar vo februári?
@katie253 toto ma tiež zaujíma, som v takmer úplne rovnakej situácii
@malicka_mysicka
@lucinka1988 dúfam, že niekto poradí 😀
@katie253 ja mám inak v pláne tú žiadosť poslať poštou doporučene, nie nosiť osobne. Snáď to nebude problém, lebo to tam bolo uvedené ako jedna z možností.
Žiadosť o odňatie rodičaku netreba, stačí potvrdenie o uznaní materskej a doložiť stačí keď ti to príde zo sociálneho
Tiež to teraz riešim a keďže manžel nastupuje na materskú tiež so staršou tak ja tam zanesiem kópiu žiadosti o materské aby mi stopli rodičak hneď kvôli manželovi 😂 (takto poradila pani má upsvar)
@katie253 najlepsie zavolat na miestny urad,ja som si tak volala a povedala mi presne co treba. Na stranke je vzor ziadosti o odnatie RP a treba aj kopiu uznania materskeho. Nic som osobne nenosila,pani ktora ma mna na starosti mi dala svoj email,vsetko som naskenovala a odoslala. Potvrdenie o priznani materskej mi prislo do mesiaca po odoslani ziadosti o MD(ja som dala zamestnavatelovi a on odosielal). Riesila som to 2 mesiace dozadu,Michalovce 🙂
Volala som na upsvar. Pani mi povedala, že jej mám poslať kópiu toho dokumentu, čo mi dá doktor, Mám jej zavolať. A keď budem mať potvrdenie zo SP, tak jej mám zavolať A ona si ho už asi bude vedieť pozrieť V systéme.
@katie253 pripnem sa