Prešetrenie materskej dovolenky

diadia92
15. okt 2020

Ahojte mamičky, je tu niekto kto odrobil posledných 90dni pred nástupom na MD v novom zamestnaní a následne ho prešetrovali kvôli tejto zmene? Keďže som mala vyšší plat a príde im to podozrivé, keďže by mi mala vyjsť vysoká materská.
Chcem sa opýtať ako vám to dopadlo, a či je možné aby mi to zamietli?
Pozn: odvody sú zaplatené, papiere od zamestnávateľa by mali sedieť, nástup na MD 6.9.2020
Ďakujem vám za odpovede 🙂

keithy
15. okt 2020

@diadia92 ja osobne som nemala skúsenosť, ale mám známu čo tiež to tak mala a áno, kontrola jej prišla 2x. Všetky papiere, dochádzka, výplatné pásky, všetko kontrolovali.

draik
15. okt 2020

@diadia92
Ak ste PP nefingovali resp. ak už, tak ste si dali na všetko pozor a pripravili ste sa na to, tak to prejde. Inak SP zamietne. To, že odvody sú zaplatené a "papiere od zamestnávateľa by mali sedieť" je to najmenej pre prípad kontroly.

loginexistuje
15. okt 2020

ano jasne tieto pripady preveruju a ano nemusia to uznat a priznat materske podla VZ mimo tych 90 dni

diadia92
autor
15. okt 2020

@keithy ale to všetko riešili so zamestnávateľov, je tak? Pretože ten má všetky podklady 🤔

diadia92
autor
15. okt 2020

@draik ako sa to dá ale dokázať, že niečo také fingujete? Nejde mi to do hlavy.
Normálne som bola zamestnaná, teda stále som len už som na materskej. Je to manažérska pozícia a nemusela som tam byť každý deň, aj bydlisko mám mimo práce. Na oko to môže teda vyzerať fingovane ale ako im to dokázať to nerozumiem🤔

loginexistuje
15. okt 2020

@diadia92 jasne za mozu aj s tebou ci neslo o fiktivny pracovny pomer ci a ako sindocharzala kde su vystupy tvojej prace

loginexistuje
15. okt 2020

pracovna komunikacia napr

loginexistuje
15. okt 2020

ak to bola manazerska pozicia zapisy z porad a pod ak mas povoleny homeoffice nemusis byt fyzicky tam

loginexistuje
15. okt 2020

uz to ako poses tu otazku vyvolava pocit ze to bol fingovany pracovny pomer
ono uz ked takto chce niekto podvadzat tak treba to robit inteligentne a nie casovat to presne atd

loginexistuje
15. okt 2020

ak si tam realne robila nebudes mat problem to preukazat

nini1010
15. okt 2020

Strasne vela ludi v toto odrbava stat.Zamestnavaju sa fiktivne u manzelov,rodiny,znamych,na papiery im napisu taky plat aby im vysla vysoka materska a myslia si ze sa budi vsetci tvarit ze je to ok,ze vsetci zeru slamu.Ja mam matersku vysoku ale tvrdo som si ju odpracovala.Takze sorry pre ojebavanie nemam pochopenie.

nini1010
15. okt 2020

A narovinu-ze ta niekto natrel ta nenapadlo?

diadia92
autor
15. okt 2020

Panebože, tu sa poradiť s niekým bez toho aby ho hneď súdili to je nemožné, fakt...napísala som zato, že som otom nikdy nepočula..až teraz keď mi to oznámil zamestnávateľ...tak som chcela vedieť čo to znamená, keďže si uvedomujem ako to vypadá, ale ľutujem, že som si vlastne dovolila sem napísať...ďakujem vám za "rady"

keithy
15. okt 2020

@diadia92 nerieš hlúpe pripomienky ☺️ áno, so zamestnávateľom to riešili, či môžu aj s tebou to už ja neviem. Držím palce nech ti to uznajú ☺️

veronikaszabova
15. okt 2020

@diadia92 je jedno ci PP bol iba "naoko", ci si normalne pracovala.
Keby si potiahla aspon 100 dni, nebolo by to take okate.

Kontrola - mozu kontrolovat aj teba, tak ako aj zamestnavatela. Ci vsetko sedi.
A ano, kamoske to tak zamietli - vyratali jej MP z predchadzajuceho zamestnania.