Prerušenie VŠ. Na aký rodičovský príspevok mám nárok?

lennusska
29. jún 2011

ahojte. Chcela by som sa opytat, ako je to s príspevkom pri narodení dieťaťa aj s rodičovským príspevkom u mňa ak: Ukončila som druhý ročník na VŠ a v januári mam rodiť, tak chcem od septembra prerušiť na rok štúdium. Priatel skoncil skolu a zháňa si prácu. Od septembra budem musiet ist potom na úrad práce....a na aký rodičovský prispevok mam nárok po novom? Dostanem aj príspevok pri narodení dieťaťa? Či nie? Vopred ďakujem za komenty :D

martincca
29. jún 2011

príspevok pri narodení dieťaťa samozrejme dostaneš, aj príplatok k príspevku
aj na rodičevský príspevok máš nárok vo výške 190,10

nakukla som do teto otázky lebo ma zaujal názov prerušenie VŠ, prečo vlastne chceš prerušiť, ak si v dennej forme, nie je možné prestúpiť na externé? nechceš to aspoň vyskúšať?
môj syn sa narodil vo februári, keď som končila zimný semester 2. ročníka, termín pôrodu som mala 8 dní po poslednej skúške🙂))
ale neľutujem že som neprerušila, teraz v piatok štátnicujem, zatial síce len bc

kristinka86
29. jún 2011

Kazda mamicka dostane prispevok na prvorodene dieta a tiez rodicovsky prispevok! 😉 marincca - aky priplatok spominas? Lebo ja mam tiez narok len na tieto 2 prispevky - rodicovsky a pri narodeni.. 😅