ahojte. potrebovala by som poradit ak mate niektora s tymto skusenosti. Bola som studentkou na VS - 1.rocnik, od 1.9.2012 som skolu prerusila a nahlasila sa na urad prace, rozhodnutie o zaradeni si mam vyzdvihnut az 19. septembra co je uz 6. tyzdnov pred porodom. Termin mam na konci oktobra. Viem ze zatial nedostanem nic, kedze trvaly pobyt mam u rodicov. Po narodeni babatka budem mat narok este na nejaky prispevok v hmotnej nudzi alebo nieco take?? S otcom dietata nezijeme ani sa neplanujeme zobrat, uznava vsak otcovstvo a je zivnostnik, neovplyvni to nejako moju situaciu ? takze vlastne budem sama s malou, byvat planujem u mojich starych rodicov ale TP si necham u nasich. A ake tlaciva, ziadosti ste museli povybavovat po porode? Dakujem 🙂
pretoze 6 tyzdnov bude az o dva tyzdne teda by som si tento mesiac musela platit zdravotne odvody a tak sama :(
@mam132 preco si sa hlasila na UPSVAR, ked si tehotna? 6 tyzdnov pred porodom si mala ist odniest na socialku papier s materskou, ktoru by ti samozrejme neschvalili, ale bola by si tam evidovana.. Narok na davku v hmotnej nudzi vyzera ze mat nebudes, ak si nechas TP u rodicov, lebo sa posudzuju vsetci clenovia domacnosti. A samozrejme nesmies vlastnit jak hnutelny tak nehnutelny majetok. narok mas este na detske pridavky asi tak 😉