Ahojte, neviete ako to je, ak preruším štúdium na SŠ z dôvodu narodenia dieťaťa, teda tehotenstva?
Termín mám 24.9.
Mám 17 rokov
Mám si vypýtať od školy potvrdenie o prerušení a prihlásiť sa na Úrad práce? Alebo netreba sa prihlásiť? Alebo treba?
A stačí mi nejaké potvrdenie zo školy alebo aj niečo iné?
Riadne si si pokašľala život… 😢
Viem, že to bude náročné ale nechceš radšej školu dokončiť? Existuje aj individuálny študijný plán. Neskôr sa k tomu ťažšie dostaneš.
@top_manazerka ty čo si si zabudla užiť lieky?
@top_manazerka
aspon netrep debiliny...
@kssssd779 Je nevyhnutne prerusit si studium? Neda sa individ. studijny plan?
@top_manazerka autorka sa nepýtala na názor ;) a prečo pokašlala, je mladá a vydatá a školu si ešte dokonči, nič nestratila
@top_manazerka Aj ty si svojej mame pokašlala život? Jej zivot sa " iba" zmení bude iny ale nie pokazeny. Nie je odsudena na dozivotie ani na trest smrti. A je xy žien/dievcat co rodili a vydavali sa ako dospelé a maju pokazeny zivot.
@xena0 áno, tehotna 17tka bez vzdelania… ideálny štart do života. Toto by som pre svoju dceru nechcela
@top_manazerka nehovorím že je to ideálny stav, ale školu si ešte môže dokončiť aj keď asi to bude mať o čosi ťažšie ale opäť zopakujem len toľko že autorka sa na názor na to nepýtala...
@top_manazerka a koho zaujíma čo by si ty chcela. Nikto sa nepyta na názor na jej tehotenstvo. Navyše štúdium dočasne prerušila, nie ukončila. Tieto nevyžiadane rady a názory o ktore nikto nestojí...
@top_manazerka prečo by som si mala pokašľať život bolo by lepšie ísť na potrat?
@januska12323 nechcú mi ho schváliť v škole
@zmrzlinka2021 nechcú mi ho schváliť
@top_manazerka a mám sa lepšie a som lepšie zabezpečená ako vyštudované vysokoškoláčky s titulmi 😀
@top_manazerka moja sestra tiež otehotnela ako 17 r.Po pôrode začala pracovať moja mama jej pomáhala s dieťaťom a po 4 r našla aj partnera a majú spolu dalšie dve deti.Aj keď nemá dokončenú SŠ chodí do práce ,zarába a je spokojná zo svojím životom.
Ako môžeš povedať mamičke ktorá čaká milované dieťa že pokazila svoj život.😞
Ano, lebo 17-rocna tehotna bez vzdelania a uz vydata (kto na toto dal povolenie a preco??), je uplna zivotna vyhra. @top_manazerka to povedala tvrdo, ale pravdivo. Autorka by mala riesit toto. Este sa da vsetko napravit a zacat odznova.
@anjelikdianka No to musi vyborne zarabat s ukoncenou zakladkou. Na co sa tu hrame preboha?
@zorienka333 a čo si mala dať zabiť bábätko? To je životná výhra?
@zmrzlinka2021 No ked ma termin o mesiac, tak asi uz je neskoro. A na temu od kedy je to babatko (pre mna od momentu narodenia a nediskutujem o tom, embryo nie je babatko) je zbytocna debata.
17 ročná vydatá?🤔..pochybujem
Naco tu riesia socialku, rodicak a urad prace, ked si zabezpecena lepsie ako my vsetky?
Neverim tomu, ze niekde na skole neschvalia individ studijny plan. Aky ti dali dovod?
@zorienka333 Nezarábá miliony ale jej to stačí,má rada svoju pracu.Muža má podnikatela,majú velký dom a čo zarobí ju robí štastnou a najme to že má doma krásnú zdravú 16 r dcéru,ktorú rozhodla porodiť aj keď bola mladá a ostala sama bez otca dieťaťa.Dieta je určite vzácnejšia ako všetky peniaze sveta.
Naco chces ist na urad? Ved ides na matersku