Prepustená počas tehotenstva

zuzlein
28. okt 2019

Dobry den, neviem ci pisem sprave ospravedlnujem sa ak nie, chcela by som sa popytat pretoze neviem co ma teraz caka, bola som zamestnana a pocas skusobnej doby som otehotnela, teraz ma prepustili ked som to oznamila (musela som oznamit lebo som sa fyzicky namahala), (predtym som 5rokov robila ale stahovali sme sa tak som par mesiacov bola na urade a brala podporu)chcela som sa popytat ak ma niektora skusenost ze co teraz, pojdem sa evidovat na urad prace mam narok aj na nejake peniazky?

fokuska
28. okt 2019

@zuzlein Ked si bola evidovana na urade, tak si si vycerpala celu podporu? Ak sa nemylim, tak teraz si bdues moct docerpat uz len zvysok, co si nevycerpala vtedy.

zuzlein
autor
28. okt 2019

@fokuska dakujem za info a potom mam narok aj na matersku ked som predtym robila 5 rokov ci ked teraz budem na urade do porodu tak nie?

turga
28. okt 2019

Ahoj ku ktoremu dni ti dali vypoved??Chod na PN, vybav si u gynekologa ak splnas 8 dnovu ochrannu dobu odkedy ti skoncil pracovny pomer ak sa nemylim, volakedy to tak bolo. Ja som bola v podobnej situacii, otehotnela som pocas skusobnej doby a keby oznamim tehotenstvo hned ma prepustia lebo inu pracu premna nemali kde by som sa nenamahala, tak mi poradili ze mam ist na PN az do porodu. Tak som mala aspon ako taky prijem zabezpeceny.

evittam
28. okt 2019

@turga OL pre tehotne je 8mesiacov, pre ostatných 7dni.

evittam
28. okt 2019

@zuzlein Kedy mas TP? Co bolo za posledne dva roky pred termínom pôrodu?

evittam
28. okt 2019

@turga Nemusela si ist na PN, pekne sa ta zbavili. Ak pre teba nema zamestnavatel nahradnu adekvátnu prácu tak mozes byt doma s plnou nahradou mzdy. Ano smola ze si bola v skúšobnej dobe. Ale to ta mohli prepustiť aj počas PN.

zuzlein
autor
28. okt 2019

@turga to som zabudla napisat ze hned ked som to oznamila sla som na pn cize teraz pocas pn a teda v skusobnej dobe ma prepustili

zuzlein
autor
28. okt 2019

@evittam termin mi vychadza na zaciatok maja 2020 tento rok v marci som dala vypoved v praci kde som robila 5rokov vkuse lebo sme sa stahovali 200km dalej potom som bola na urade a od augusta znova zamestnana a teraz k 31.10. mi poslali vypoved

evittam
28. okt 2019

@zuzlein Takže mas nárok na MD.

zuzlein
autor
28. okt 2019

@evittam dakujem velmi pekne za rady a informacie 🙂 takze teraz sa pojdem hlasit na urad ano? A pokial nastupim na matersku teda nebudem dostavat ziadne peniazky?cize len to co mi ostalo z tej podpory?

evittam
28. okt 2019

@zuzlein Tebe zostali cca 2mesiace podpory? Ak to nie je extra ciastka poziadaj o jednorazové vyplatenie - dostaneš 50%. Alebo teda docerpaj podporu a potom do nástupu na MD na PN. Pripadne -neviem aky si mala plat- ale mozes este mat aj max.MD-zamestnat sa aspoň na 90dni bez PN a OCR u nového zamestnávateľa na max.VZ ak mas možnosť.
Od ktorého augusta pracujes, bola si PN od kedy?

katkatonkova
28. okt 2019

Ja som den predtym nez som,zistila ze som tehu dala vypoved...hned som sa dala na pn....vysla mi cca 400€... a dostavam matersku 600 € z vymeriavaceho zakladu 770€...odrobila som vtedy 2 mesiace...z toho som vola 15 dni ma ocr so starsou....takze kludne ostan,na pn...matersku urcite budes mat....

evittam
28. okt 2019

@katkatonkova Len tvoj VZ ju nezaujima. Nema prečo. Pre nu je podstatný jej VZ. Nie ako si to mala ty.😉