Prosim vas, mam dve otazky.
Takto...dcerka teraz od septembra nastupuje do jasliciek (7.okt.2018 ma 2 roky). A ja si idem tiez teraz v septembri robit zivnost (reklama, marketing, maloobchod, velkoobchod, sprostredkovatelska cinnost).
A som v 9 tyzdni tehotenstva, mozno aj to bude mat nejaky suvis.
- Moze mi stat preplatit jasle aj ked budem zivnostnik?
- Oplati sa mi to vobec?
Lebo bud mi to stat preplati a zrusia mi rodicovsky prispevok alebo si to budem platit sama z toho rodicaku nie? Nevidim zmysel toho preplacania statom....
Nevyznam sa v tom moc, moze mi to niekto prosim vysvetlit ako "trubke" ? 🙂 lebo na tom urade ja to urcite nepochopim... vobec sa nevyznam v tychto uradnych veciach.
Vopred dakujem
Zavisi od ceny co sa oplati..al.jasle stoja 140 eur +steava lepsie rodicak..ak drahsie tak naklady preplatia max do vysky 280...
..dar skolke jasliam.sa nerata...to je akoze dobrovoľne...o
Opatrovatelka hocjaka byt nemoze..tam..myslím sa preveruje aj kvalifikácia atd...
Al by sa o dieta staral.pribuzny tak je to 40 eur ale najlepšie konzultovať priamo s prislusnym uradom
Dakujem za odpovede 🙂
Jasle ma budu stat 300 eur na cely den, to je 10 hodin. Takze sa mi oplati prispevok na starostlivost od statu 280 eur.
A k tomu este stravu budem doplacat.
Ale zase ja som chcela dat dcerku prve 2 tyzdne na pol dna (co je 200 eur, 5 hodin) nech si postupbe zvykne.
Tak potom neviem....nechat september ze si to zaplatim z rodicaku a potom sa da dat od oktobra ziadost na ten prispevok o starostlivost?
A este jednu vec som chcela, ked budem mat zivnost a budem na materskej, budem musiet platit socialku a zdravotku z mojho zivnost.prijmu?
Lebo som pocula, ze ked je zena na materskej, tak nemusi platit.
Dakujem
rozdiel je vo výške dávky:
rodičovský príspevok = cca 203e
príspevok na jasle = cca 280e