Preplatenie dovolenky po ukončení materskej a maródka

lila8686
11. máj 2019

Baby ako je s preplatenim dovolenky ? Od 28.1.2019 som na PN za rok 2018 mam este nevycerpanu dovolenku 3dni.Zamestnavatel mi povedal,ze az ked ukoncim matersku mi preplatia zvysnu dovolenku.Chcem sa optytat to mi preplatia len tie 3 dni za rok 2018 alebo mam narok aj z roku 2019 kym som na PN ? Mam v tom trosku zmatok 😁 Dakujem za radu

lucinika
11. máj 2019

V roku 2019 si neodpracovala 60 dní, čiže nárok na dovolenku za rok 2019 nemáš.

fridi96
11. máj 2019

Materská sa ráta ako keď robíš takze nárok na dovolenkuje máš na celi rok ja som to robila tak že od 19.11som bola PN az do konca apríla teraz mám dovolenku celi máj 20dni za tento rok a ešte som mala z minulého roka tiež 2dni a potom začiatkom júna idem na materskú 🙂 dovolenku keď nevyčerpas tak ti zostane do vtedy kým neides spat alebo dá sa aj tak že po materskej vyberieš dovolenku a potom ideš na rodičovskú 🙂

lucinika
11. máj 2019

@lila8686
@fridi96 pardon, nevšimla som si ze ideš na MD. Samozrejme sa považuje obdobie MD ako výkon práce takže po MD budeš mat nárok aj na dovolenku z toho vyplývajúcu. I keď nie len na pomernú časť obdobia MD? Nie som si teraz istá....

fridi96
11. máj 2019

Nárok ma na celu dovolenku podľa mna všade je jedno že kde robí takze tým pádom keď mám aj ja tak musí mat aj ona a tiež som nerobila ani deň v tomto roku 🙂

evittam
12. máj 2019

@lucinika Záleží od obdobia kedy bude na MD. Moze sa dovolenka krátiť aj nemusi.

evittam
12. máj 2019

@fridi96 To nie je pravda. RD sa uz nepocita ako odpracované obdobie. Cize ako som uz napísala záleží od dátumov. Príklad ked si na MD od januára do cca pol septembra tak sa nic nekrati. Ale ak napr.od oktobra jedného roka (tam mas nárok na cely vymer dovolenky) do cca polovice júna ďalšieho roka tak za ten rok sa bude uz dovolenka krátiť o cca 2/12.

evittam
12. máj 2019

@lila8686 Dovolenka sa moze preplatiť az pri skončení PP. Môžeš ju cerpat.