Ahojte žienky.ako ste postupovali pri zmene poberateľa rodic.prispevku na partnera? Chceme to zrealizovať ale priateľ potrebuje doklad zo sociálnej poisťovne že nemá nárok na materskú.moj priateľ nárok má ale nechce poberať materskú lebo pracuje.chce požiadať len o rodicovsky.staci doložiť úradu prace že si materskú nebude uplatňovať? Máte stým skúsenosti?diik
Ano. To potvrdenie nam v KE vydali hned na pockanie.
Dik kočky
Ahojte riesim momentalne to iste len mi nie je uplne jasne ze moj partner si ma zo soc.poist vyziadat len potvrdenie ze nepobera matersku alebo si ma vypisat ziadost o matersku s potvrdenim od zamestnavatela a tam zaskrknut ze si ju neuplatnuje matersku dakujem za odpovede 🙂
@01mirka ahoj.tak môj priateľ požiadal o materské.tlačivo dal zamestnávateľovi a ten mu dal pečiatku že u neho pracuje a ostáva pracovať.toto sme spolu z rodným listom a čestným prehlásenim že preberá dieťa do starostlivosti odovzdali na sociálnej poisťovni.na základe toho že ostáva pracovať mu materské zamietli.toto odniesol na up.a na základe toho mu bude priznaný rodičak.v košiciach mu neakceptovali len potvrdenie že si neuplatnil materské.tvrdili že uplatniť si musí.no chodili sme od uradu k uradu kým sme to poriesili.
Áno na urade práce.nestacilo že si neuplatňuje.ale trebalo normálne podať žiadosť o materské.a zamietli mu preto že ostáva naďalej pracovať.
Aha uz tomu rozumiem 🙂 dakujem za odpoved
Ahoj. Partner potrebuje potvrdenie zo Soc. poistovne, ze nepobera matersku davku, to potrebujes aj ty. A zaroven ty musis dat na UPSVaR ziadost o ukoncenie poberania rodicovskeho prispevku a napisat spolu prehlasenie ze partner berie dieta do starostlivosti. Nezabudaj este na ZP ako to je s tebou, ak nikde nepracujes tak si asi budes musiet platit odvody do zdravotky sama. My sme to vybavovali takto ako som ti napisala, lenze ja som mala pracu, tak ZP sme neriesili.