Prepadne nam príspevok pri narodení dieťaťa?

danianela
26. jún 2019

Ahojte chcem sa opýtať , ci nemáte skusenost s tym , ze príspevok pri narodení dieťaťa ste si nevyzdvihli včas. Pri žiadosti sme zadali cislo uctu , ale neviem preco ,došiel mi sek ,no a ako naschval som stratila občiansky a nestíham ho dat urobit do splatnosti toho seku. Nemáte s tym nahodou skusenost? Poprípade na koho sa mozem obrátiť ?

korunka1
26. jún 2019

Píšeš sme zadali....manžel môže tiež prebrať, ak máš pas použi ten

ildiko36
26. jún 2019

@danianela podla mna sa spitaj na urade kde si podala o ziadost.oni ti to povedia..na tvojom mieste by som dala urobyt rychlejsie obciansky

xili99
26. jún 2019

@danianela vydajú ti to aj na pas a dajú to aj manželovi, nech ide on 🙂

liliana363
26. jún 2019

@danianela Kym nemaju vyrobeny novy obc. preukaz, tak davaju len potvrdenie alebo ako to nazvat, ze sa vam novy vyhotovuju., A ten papier je rovnocenny s obcianskym. Daju vam ho hned v den ked pridete vybavovat novy op. Ja som s tymto papierom bola na volbach, a v pohode.

fridi96
26. jún 2019

@liliana363 neni to rovnocenne neviem kto Vám to povedal na ten papier nevydajú tam neni fotka takze jedine na pas alebo manželovi 🙂

michaella94
26. jún 2019

Co viem.tak ten prispevok si mozes vybavit do 6 mesiacov dietatka tusim....cize aj ked ti sek prepadne tak by som sla na urad a tam ti povedia ako dalej ...ale ak mas pas chod s pasom mali by vydat ak nie tak este nech skoci muz...

liliana363
26. jún 2019

@fridi96 ja som mala prepadnuty OP ked som potrebovala ukoncit RD. tak mi ju na socialke ukoncila ked som doniesla tuto ziadost o novy OP. Aj na volbach som ho pouzila.
Ale inak mate pravdu, zalezi od toho kde to potrebujete.

tu som to stiahla zo stranky minv.sk :

11. Dá sa využiť „Žiadosť o vydanie občianskeho preukazu“ alebo „Potvrdenie o občianskom preukaze“ ako náhradný doklad, pokiaľ mi bude vydaný nový občiansky preukaz?

"Žiadosť o vydanie občianskeho preukazu" ani "Potvrdenie o občianskom preukaze" nie je dokladom totožnosti a závisí od každej inštitúcie, kde sa nimi bude občan preukazovať, či ich bude akceptovať.

darinagod
26. jún 2019

presne to som chcela napisa, ze vsak jej vedia vydat ako take potvrdenie o obcianskom. inak aqko nechapem preco manzel nemoze ist po neho a co sa tyka pasu, tak ten mozno nema

bubalea
26. jún 2019

Pošli manžela aj jemu to dajú, ak nie tak môžeš ísť normálne aj s tým papierom, ktorý ti dajú keď si vybavíš občiansky, ten je platný miesto občianskeho normálne

e1i
26. jún 2019

@liliana363 ten papier nie je rovnocenny,ani v banke s nim nic nevybavis. Je to iba info ze si robis novy,nic viac

danianela
autor
26. jún 2019

Dakujem , som hrozna, ale pas sa tiez stratil niekde u rodicov , potvrdenie o vydaní noveho OP nepostačuje , a nemam manžela len partnera :D ale opýtam sa na tom urade teda ,dakujem vam🙂