Ahojte chcem sa opýtať , ci nemáte skusenost s tym , ze príspevok pri narodení dieťaťa ste si nevyzdvihli včas. Pri žiadosti sme zadali cislo uctu , ale neviem preco ,došiel mi sek ,no a ako naschval som stratila občiansky a nestíham ho dat urobit do splatnosti toho seku. Nemáte s tym nahodou skusenost? Poprípade na koho sa mozem obrátiť ?
@danianela Kym nemaju vyrobeny novy obc. preukaz, tak davaju len potvrdenie alebo ako to nazvat, ze sa vam novy vyhotovuju., A ten papier je rovnocenny s obcianskym. Daju vam ho hned v den ked pridete vybavovat novy op. Ja som s tymto papierom bola na volbach, a v pohode.
@liliana363 neni to rovnocenne neviem kto Vám to povedal na ten papier nevydajú tam neni fotka takze jedine na pas alebo manželovi 🙂
Co viem.tak ten prispevok si mozes vybavit do 6 mesiacov dietatka tusim....cize aj ked ti sek prepadne tak by som sla na urad a tam ti povedia ako dalej ...ale ak mas pas chod s pasom mali by vydat ak nie tak este nech skoci muz...
@fridi96 ja som mala prepadnuty OP ked som potrebovala ukoncit RD. tak mi ju na socialke ukoncila ked som doniesla tuto ziadost o novy OP. Aj na volbach som ho pouzila.
Ale inak mate pravdu, zalezi od toho kde to potrebujete.
tu som to stiahla zo stranky minv.sk :
11. Dá sa využiť „Žiadosť o vydanie občianskeho preukazu“ alebo „Potvrdenie o občianskom preukaze“ ako náhradný doklad, pokiaľ mi bude vydaný nový občiansky preukaz?
"Žiadosť o vydanie občianskeho preukazu" ani "Potvrdenie o občianskom preukaze" nie je dokladom totožnosti a závisí od každej inštitúcie, kde sa nimi bude občan preukazovať, či ich bude akceptovať.
presne to som chcela napisa, ze vsak jej vedia vydat ako take potvrdenie o obcianskom. inak aqko nechapem preco manzel nemoze ist po neho a co sa tyka pasu, tak ten mozno nema
Pošli manžela aj jemu to dajú, ak nie tak môžeš ísť normálne aj s tým papierom, ktorý ti dajú keď si vybavíš občiansky, ten je platný miesto občianskeho normálne
@liliana363 ten papier nie je rovnocenny,ani v banke s nim nic nevybavis. Je to iba info ze si robis novy,nic viac
Dakujem , som hrozna, ale pas sa tiez stratil niekde u rodicov , potvrdenie o vydaní noveho OP nepostačuje , a nemam manžela len partnera :D ale opýtam sa na tom urade teda ,dakujem vam🙂
Píšeš sme zadali....manžel môže tiež prebrať, ak máš pas použi ten