Predpokladaný príjem - reťazová materská

ivka21
26. jan 2021

Tento rok budem mat reťazový pôrod. Bola som za vedúcim aby mi zohladnili že sa zvyšuje minimálna mzda každý rok a tým by sa mal aj môj plat. Ale účtovníčka ma odbila že sa to nedá. Mam nejakú možnosť sa brániť? Pripadne je presne stanovené niekde ako majú účtovníčky postupovať pri predpokladanom prijme?

mogaa
26. jan 2021

@ivka21 ak si na RD, musela by si mať príjem aj počas RD v opačnom prípade pri reťazovej MD je materská rovnaká ako pri prvej materskej......aby si mala vyšší príjem(že ti zdvihnú plat)musela by si nastúpiť do práce....

ivka21
autor
26. jan 2021

Ale podla tohto by to mali zohľadniť

taga
26. jan 2021

Mala som retazovy porod, a druha materska bola vyrazne vyssia, mna to prekvapilo. Nijako som sa o to nezaujimala, a zvysili mi ju automaticky.

petrisa213
26. jan 2021

@ivka21 tiež viem tak, že sa to bezne rieši predpokladaným príjmom. Bratrancova žena sa takto isto dohodla so zamestnávateľom aby jej potvrdili vyšší predpokladaný príjem a aj tak mala potom vyššiu druhu materskú. Reťazový pôrod tak isto.

dakamaable
26. jan 2021

Mala som retazovy pôrod a bol mi rast zohľadnený v predpokladanom prijme..

ivka21
autor
26. jan 2021

Lenže mi nemáme moc dobru uctovnicku😔

basska_b
26. jan 2021

@ivka21 V tom článku, čo si dala, píšu že MAL BY zohľadniť. V praxi: často si tam uvedie, čo len chce 😐 zákon na to nie je. Ale od 2019 je zákon, že reťazova nesmie byť nižšia ako tá prvá

juliatriscova
26. jan 2021

@ivka21 všetko závisí od zamestnávateľa...........u nás vo firme sa to zohľadňuje......držím palce.......

petrisa213
26. jan 2021

@ivka21 ešte raz by som to skúsila cez toho vedúceho, s riadnym dôkazom ze sa to dá a moze. Toto je asi len o vymysle alebo lenivosti a neochotne účtovníčky. Keď to vedúci pochopí a akceptuje tak potom nech si to účtovníčka naštuduje, ved to pre boha nejde z jej peňazí 🙈🙈

draik
26. jan 2021

@ivka21
Ak ste poberali minimálnu mzdu, tak zamestnávateľ musí uviesť jej súčasnú sumu ako PVZ. Môže uviesť aj vyššiu, ale zase nie extrémne.

@mogaa
Mýlite sa.

lulu0123
26. jan 2021

Nie su na to presne stanovene pravidla.Ja som nastupovala na druhu matersku,este ked neplatilo ze nemoze byt nizsia a mala som o nieco nizsiu,nakolko sme mavali dost odmeny,co uz pri predpokladanom prijme uctovnicka neuviedla.Ale nic jej to ani neprikazuje.Takze je to na nej.

lucinka1988
26. jan 2021

@ivka21 pri retazovom pôrode nemusí byt druha materská rovnaká ako prvá, môže byť kľudne vyššia, pokiaľ mzdárka zohľadní zvyšovanie platov a prípadné odmeny, čo by si určite mala, keby si bola zamestnaná. Aj ja to tak mám a je to úplne logické..