Predĺžený rodičovský zo zdravotných dôvodov a zamestnanie

mamicka_1993
11. jún 2024

Ahojte. Môžem požiadať o predĺžený rodičovský príspevok zo zdravotných dôvodov dieťaťa a zároveň chodiť do práce? Ďakujem

galganka
11. jún 2024

Áno, ak dieťa nemá v posudku, že nemôže do kolektívu, aj v škôlke na celý deň môže byť.

iv007
11. jún 2024

Poziadaj a cakaj na rozhodnutie

bublinka1426
11. jún 2024

@mamicka_1993 tak vacsinou dieta nie je odporucene na cely den prave kvoli zdraviu , pouziva sa formulka -'' neodporuca na uplne zaclenenie do kolektivu'', takze asi to ma daky vyznam ....

babulkomale
11. jún 2024

@mamicka_1993 zvlastne, myslela som ze o to ziadaju matky, ktorych deti su take chore, ze nemozu chodit do skolky alebo su tri dni v skolke a tri tyzdne doma. A nie take,.ktore v pohode mozu chodit do prace.

galganka
11. jún 2024

@babulkomale žiadajú o to aj matky, ktoré majú napríklad dieťa mesiac v nemocnici, následne mesiac v škôlke, potom zase 2 týždne v nemocnici, týždeň doma a zase 2 v škôlke... A tak stále dokola🤷🏼‍♀️

mamicka_1993
autor
11. jún 2024

@babulkomale ďakujem za odpoveď, aj keď to nemá níč spoločné s otázkou … občas sa treba zamyslieť že dieťa môže do kolektívu, ale je chorľavé a nie z toho dôvodu že je v kolektíve ale vyplýva to z diagnózy… preto aj keď pôjdem do práce, možno budem často OČR… ale tak myslím že schválenie nie je v mojej ani vo vašej kompetencii a podávam len žiadosť, ktorú posúdia ľudia čo vedia čo robia..pekný večer

30katrusa40
11. jún 2024

@babulkomale veľa krát je to tak že dieťa chodí do špeciálnej škôlky. Vtedy má matka čas robiť na skrátený úväzok niekedy aj plný. Ale väčšinou je človek rád že na chvíľku vypne. Aspoň ja to tak mám. Ale viem že niektoré pracujú ale len na skrátený .

nikasmile
11. jún 2024

@babulkomale nechcem sa dotknúť naozaj opodstatnených, ale aj v týchto prípadoch sa to využíva.

mamicka_1993
autor
11. jún 2024

@nikasmile áno veru aj to sa deje, za úplatok sa dá vybaviť čokoľvek, ale to nie je náš prípad a my si podáme žiadosť a je na kompetentných to schváliť alebo nie… moja otázka bola jasne položená a to je vsetko…či sa to niekomu páči alebo nie

danielahamar
11. jún 2024

Ja tak mám a len chcem podotknúť, ak by zamietli treba sa odvolať.

nikasmile
11. jún 2024

@mamicka_1993 preto som písala, že sa nechcem dotknúť opodstatnených 🙂 žiaľ v mojom okolí majú všetko vybavené.

vonky17
12. jún 2024

Ahojte, ja by som sa chcela opýtať či viete aká je výška toho príspevku. Môjmu synovi to schválili, len som zatiaľ ešte nenašla aká je výška príspevku. Ďakujem

danielahamar
12. jún 2024

@vonky17 aký rodicak si poberala predtým,budeš aj teraz

vonky17
12. jún 2024

@danielahamar ďakujem za odpoveď, myslela som že to bude len nejaký príspevok max 60€ .. lebo som váhala, či vôbec niečo vybavovať či sa oplatí, ale tak oplatilo. 😊

danielahamar
12. jún 2024

@vonky17 vyplatia aj spätne, ak to dlho trvalo

eliska13
12. jún 2024

@danielahamar ty si so synom doma?Sestra tiež dala malú do jaslí a nonstop je chorá.

danielahamar
12. jún 2024

@eliska13 nie, malý chodil do jaslí rok, chorý bol každé 2týždne, išiel do skôlky od okt. a chorý tak isto, min. rok mal 6-8ATB za rok. Tento rok sa ako tak drží, ale zistili mu astmu, takže je na sprejoch. 3 mal v decembri

babulkomale
12. jún 2024

@galganka a tie mozu chodit do prace? 🤔 To im aky zamestnavatel toleruje?

bublinka1426
12. jún 2024

@vonky17 taka aky si mala rodicak

bublinka1426
12. jún 2024

@mamicka_1993 problem je ze oni nevedia co robia. poznam kopec matiek co si toto vybavili a nebudem pisat navod ako. zial oni praveze nevedia co robia. a potom poznam aj pripady kedy chorym co to naozaj potrebuju to ani neschvalili.

bublinka1426
12. jún 2024

@mamicka_1993 a vies co, mozem aj ja na teba, PRECO SA TO NEOPYTAS NA URADE PRACE? ked si podavas prihlasku, je tam referentka. kludne sa opytaj 🙂

galganka
12. jún 2024

@babulkomale keďže tie pobyty v nemocnici a lieky, cestovanie, procedúry a pod. niečo aj stoja, tak hádaj, či chodia. A aký zamestnávateľ? Každý normálny? 🤷🏼‍♀️

babulkomale
12. jún 2024

@galganka wow, tak to gratulujem, o takom som este nepocula co v takomto rozsahu toleruje.

galganka
12. jún 2024

@babulkomale to ma mrzí. Skús ešte hľadať. Bude to taký, čo chápe aj že nástup do škôlky je bacilový masaker 🤷🏼‍♀️

babulkomale
12. jún 2024

@galganka ja už to nepotrebujem, ale vidim v okoli ako to je...

galganka
12. jún 2024

@babulkomale naozaj neviem, akú reakciu ešte mám napísať. Áno, sú aj blbí zamestnávatelia, aj dobrí, aj dobrí, ktorým občas hrabe, aj blbí, čo majú svetlé chvíle. 🤷🏼‍♀️ Raz, keď mám dieťa so zdravotnými problémami, tak sú pre mňa dve možnosti. Dieťa je na prvom mieste a šéf to chápe, alebo to nechápe ale dieťa je furt na prvom mieste a ja sa zariadim inak. 🤷🏼‍♀️

babulkomale
12. jún 2024

@galganka no ved ok, ja ti neoponujem.
Moje dieta ked bolo stale chore, bola som zadarmo doma - dieta bolo prvorade.
Preto som prekvapena z tychto info, to je cele.

danielahamar
12. jún 2024

@babulkomale skrz predĺženého rodicaku sa do roboty mohlo chodiť už aj pred 15r., takže sa nič nezmenilo, akurat dávajú naozaj na také diagnózy,že rozum postoji a tým čo majú dôvod, to nedajú,alebo na odvolanie.

babulkomale
12. jún 2024

@danielahamar to je aj moj dojem.

galganka
12. jún 2024

@babulkomale tiež som bola x-krát "doma zadarmo". Dokonca sa mi ušiel výsmech, prečo som neprihlásila najmenšiu do škôlky hneď a potom ju tam nedám a beriem pandemickú očr, či ako to vtedy podnikavé osoby robili. Ale keď mám raz na niečo reálny nárok, tak si to proste nenechám vziať. Z toho som už vyrástla. Občas to trvá, ale na čo mám nárok, to chcem. 🤷🏼‍♀️