Ahojte idem sa spýtať. Bola som na posudkovom ,kde mám kvôli zdraviu predĺžili rodičovský príspevok do roku 2025. Avšak pri otázke na posudkovom na upsvar,či bude prekážať ak dáme malú do škôlky na celý deň,len vraj treba tlačivo ,, Oznámenie o poskytovaní starostlivosti o dieťa na účely prídavku na dieťa k vám na Upsvar" kvôli rodinným prídavkom doručiť k nim,tak ako som to vypisovala keď dovŕšila 3 roky.
Malá má zdravotnú pomôcku na chrbátiku korzet ale psychicky je ok a veľmi sa trápila že nemôže k deťom. Dlho sme hľadali škôlku kde by ju do kolektívu prijali a našli sme takú za čo sme vďační ,lebo mali pochopenie že aj dieťa,ktoré je zdravotne znevýhodnené ,tak kolektív potrebuje a malá sa celá rozžiarila keď videla detičky a nechcela odtiaľ ani odísť 🙏 je to súkromná škôlka,v štátnej sme sa stretli s názorom že oni sa jej venovať nebudú aj keď je sebestačná a zdravotná pomôcka im bude vadiť.
Ja som pracujúca na skrátený úväzok odkedy dovŕšila 3 rôčky ,aj keď som mala rodičák kvôli zvyšovaniu cien sme to už nevládali uniesť..striedali sme sa s manželom doteraz ,chcela by som si zvýšiť úväzok a dopriať aj malej viac rehabilitácii ,z jedného platu a rodičáku ťažko pokryť všetko čo to obnáša ,keďže ani ja nie som zdravotne ok. Proste výdavky sú vysoké a ja už neviem kde finančne ubrať aby sme boli ok. Okrem toho budeme musieť vykryť súkromnú škôlku,štátna pre nás nebude minimálne do 5tich rokov a aj potom neviem či neodmietnu kvôli pomôcke ako teraz. Každý deň vidí škôlku a deti ako sa hrajú,keďže bývame hneď pri a je to ťažké jej vysvetľovať prečo tam nemôže a vidieť ako sa trápi ,len preto že má chorý chrbát a musí mať korzet. Viem že súkromná škôlka je pre nás záťaž ale už nevládzem hlavne psychicky z toho ako sa trápi.
Moja otázka teda je na tie ktoré to takto máte,že ak poberám RP zo zdravotných dôvodov môže ísť dcérka na celý deň ? Čítala som všade že áno ,na posudkovom čo nám dali že nám schvaľujú predĺženie rodičáku že im je to jedno. Treba vypísať naozaj aj to tlačivo a zaslať ho na upsvar? Oznámenie o poskytovaní starostlivosti o dieťa na účely prídavku na dieťa k vám na Upsvar,toto kvôli rodinným prídavkom,keď som to už raz vypisovala? Lenže vtedy bola malá so mnou ,no od septembra bude v škôlke súkromnej.
Ďakujem veľmi pekne za odpovede. Dlho som zvažovala škôlku či áno alebo nie ale po tom ako stále plače ,lebo všetky deti čo sme poznali chodia a ona nemôže,už to nedávam😐
Môže ísť na celý deň, ja si tiež idem podávať na predĺžený a uvidíme, či schvália.
Ahoj. Mozes povedat prosim z ktoreho si mesta? V Bratislave mame inkluzivnu skolku.
Moze ist na cely den ak tam nemA napisane ze nomoze koli stavu
Môže byť v škôlke celý deň ak to nebude v rozhodnuti zakázané a ÁNO to tlačivo musíš vypísať znova, nakoľko sa o ňu už starať nebudeš ale bude v škôlke
Ďakujem veľmi pekne za každú odpoveď 🙏
Moze ist bez problemov na cely den do skolky.