Dobry den, ked ste podavali ziadost o predlzeny rodicovsky prispevok zo zdrabvotnych dovodov dietata, ake stare mozu byt lekarske spravy? Ja som teraz na podpore v nezamestnani, tak o predlzeny prispevok budem ziadat po skonceni podpory v nezamestnanosti. Tak lekarske spravy vtedy budu mat uz par mesiacov.
Treba mat vsak velmi vazne dovody, velmi vela mamiciek ma zaujem, tak to teraz posudzuju dost prisne, ja som mala odporucanie od 5 odbonikov a neschalili mi to.
@tecko28 ale deje sa aj to, že si to niekto vie vybaviť podpultovo. 🙄😠
@tecko28 Este niekedy vraj pomoze odvolanie
@mamickalisticka Toto si myslia mamicky zdravych deti, ktore este aj choroby zavidia. A ja velmi pochybujem, ze na zdrave dieta schvalia predlzeny rodicak. Lekar by urcite po znamosti nenapisal diagnozu, ved by ho to mohlo aj miesto stat. A posudkovy lekar detto.
Mám kamarátku-kolegyňu ktorá ma dcérku onkologickú pacientku a nedali jej hoci dcéra chodí do kolektívu musí chodiť ešte na ambulantnú chemoterapiu. Takže asi tak.
Tak mám jednu mamičku v okolí, ktorá ho dostala a malý chodí do škôlky už od dva a pol roka a je to normálny zdravý chlapec, len býva chorý z tej škôlky. Preto som to napísala. Že toto absolútne nie je fer, že mama, ktorá ma naozaj choré dieťa a potrebuje byť doma na predĺženom a dostávať peniaze, lebo sa nemôže zamestnať ho nedostane a tá ktorá má normalne dieťa, ho dostane, lebo si vie vybaviť.
Odvolanie neexistuje,treba to nanovo podať.
@mamickalisticka ved to nás inhalovany,alergie,ekzémy,porucha bunkovej imunity a neschválili ani po odvolaní.ale viem o maminach čo majú sem tam soplik a maju,alebo minimum ekzem ale boli osobne pri posudzovaní
Niekedy ,no nam nepomohlo ani odvolanie
@tecko28 zle píšeš, jasne, ze odvolanie existuje, odvalavas sa na zamietnutie rodičovského a tam prikladá nové správy od mudr. A ty ako mama píšeš sprievodný text k odvolaniu.
Správy pol roka staré, môjmu schválili až po odvolaní. A pol roka spätne vieš máš nárok, ale keďže aj na podpore, tak asi nie.
Max 6 mesiacov