Volala som s pani z úradu,vraj sa to už nekontroluje či je dieťa na 4h a či celý deň v škôlke pri poberaní tohto príspevku..Ale predsa si to chcem overiť tu u vás, ďakujem ☺️
@ivette1223 u nas5 to nik nerieši,preto sa pýtam ..aj pani z úradu mi vravela, že to nekontrolujú,lebo som sa pýtala či vlastne smie ísť do zariadenia.. takého
@ivette1223 toto mi nasiel ujo google
Moze ist len na 4h - a kontroluje sa to
Ak chces spekulovat, tak daj dieta na 8h do skolky a potom, ked ti na to pridu, doplatis si zdr.poistenie za cele obdobie.
@veronikaszabova a i ten predĺžený spätné vrátim?nie nechcem vôbec špekulovať, pýtam sa
@veronikaszabova lepšie sa spýtať ako mať potom prúser
Ak máš predĺžený rodičovský príspevok zo zdravotných dôvodov, čiže dostávaš rodičák, tak dieťa môže ísť do škôlky na celý deň a ty môžeš pracovať na plný uväzok.. Ale ak nedostávaš rodičák po dovŕšení 3 rokov dieťaťa a si na tzv. neplatenom, tak vtedy môže byť maximálne 4 hodiny v škôlke a nesmieš pracovať.
""ten predĺžený spätné vrátim""
Tak ides na plateny, ci neplateny? Splietas jedno cez druhe
@melanta áno mám zo zdravotných dôvodov
@veronikaszabova ale veď ona už v úvodnej otázke píše "pri poberaní príspevku". Čiže je jasné, že poberá platený predĺžený.
@veronikaszabova ja mám predĺžený zo zdravotných dôvodov,
Tak na ake 4h sa pytas?? Vtedy moze byt na cely den a ty v praci - tam sa nema ani co kontrolovat
Ak máš platený zo zdravotných, tak môže ísť dieťa na celý deň a ty môžeš pracovať. Tie 4 hodiny platia pri neplatenom.
@veronikaszabova neviem vieš,idem na platený ale keďže zo zdravotných dôvodov,tak či môže ísť do škôlky
@melanta tak pri niektorych formulaciach tu na MK si clovek nemoze byt nikdy isty
@veronikaszabova ospravedlňujem sa,nenapadlo ma, že to mám doplniť na platený,myslela, že automaticky, keď je predĺžený, že je len taký 😇
Ak je zo zdravotných dôvodov a nieje v rozhodnutí že nemôže chodiť do škôlky tak dieťa môže chodít na 4 alebo celý deň do škôlky.Je to už na vás na ako dlho ho dáte
Naša skúsenosť
Ale ak je predĺžený RD neplatena tak toto treba nahlásiť riaditeľky a dieťa môže chodít na 4hod tiež naša skúsenosť.
U nás v škôlke boli kontroly.
@janulik270 Zo zdravotných dôvodov a kde to mám hľadať v rozhodnutí, nič také som si nevšimla 🫣idem kuk
@janulik270 iba že si vyžaduje osobitnú starostlivosť a má dlhodobo nepriaznivý stav..to je ono? keďže píše tam tu osobitnú starostlivosť..môže či nemôže 🫣,lebo pani na úrade nezaujímalo či pôjde alebo nepôjde, že to nekontrolujú..tak neviem
Áno aj ja som také malé takže v pohode môže ísť do škôlky či na celý deň alebo polovičku 🙂
A môžeš ešte pracovať 🙂
Pani na úrade to nezaujímalo, pretože pri predlžení RP zo zdravotných dôvodov nikoho nezaujíma, či dieťa chodí alebo nechodí do škôlky a či matka pracuje alebo nie. ČO sa týka toho, čo napísala janulik, ide o prípady, kedy dieťaťu predĺžia RP zo zdravotných dôvodov ale zároveň zakážu navštevovať škôlku z nejakého zdravotného dôvodu. Ak by mal zákaz, tak by si to určite vedela. Takže ak nemá, tak nerieš a dieťa daj do škôlky tak, ako potrebuješ.
@melanta presne tak 👍
@melanta ďakujem pekne,to vždy píšu, že nepriaznivý zdravotný stav a osobitnú starostlivosť pri predĺžení rodičovského príspevku.. však?
Áno, určite by si to mala napísané, že dieťa nemá navštevovať zariadenia ako škôlka a podobne. Ak nič takéto nemáš, tak vôbec nič nemusíš s nikým riešiť.
@melanta ďakujem 🌹
Ak poberas RP moze byt dieta v skolke cely den a ty mozes aj pracovat.. na 4 hodiny sa to tyka zien co su evidovane na ZP ako osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov, cize ludovo povedane na neplatenom rodicaku...tam moze dieta len na 4 hodiny do skolky...
Ak máš predĺžení RP zo zdravotných dôvodov a naďalej dostávas rodicak tak môže chodiť do škôlky na 8hodin. Môj tak chodí už druhý rok.
Ak si osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov bez nároku na RP ale štát ti platí zdravotne poistenie, dieťa má nárok len na 4hod. v škôlke.
Predĺženy rodičovský mám aj ja,pracovať môžem a dieťa môže do škôlky na celý den
@jedenast11 a mate tam pisane v rozhodnuti,ze dlhodobo nepriaznivý zdravotný stav a vyžaduje osobitnú starostlivosť
Ja som na predlzenej RD a tiez iba 4 hodiny môže byt. Riaditeľka mi to hned oznamila 🤷🏻♀️