Predĺžený rodičovský príspevok a škôlka

20. mar 2023

Volala som s pani z úradu,vraj sa to už nekontroluje či je dieťa na 4h a či celý deň v škôlke pri poberaní tohto príspevku..Ale predsa si to chcem overiť tu u vás, ďakujem ☺️

ivette1223
20. mar 2023

Ja som na predlzenej RD a tiez iba 4 hodiny môže byt. Riaditeľka mi to hned oznamila 🤷🏻‍♀️

autor
20. mar 2023

@ivette1223 u nas5 to nik nerieši,preto sa pýtam ..aj pani z úradu mi vravela, že to nekontrolujú,lebo som sa pýtala či vlastne smie ísť do zariadenia.. takého

autor
20. mar 2023

@ivette1223 toto mi nasiel ujo google

veronikaszabova
20. mar 2023

Moze ist len na 4h - a kontroluje sa to

veronikaszabova
20. mar 2023

Ak chces spekulovat, tak daj dieta na 8h do skolky a potom, ked ti na to pridu, doplatis si zdr.poistenie za cele obdobie.

autor
20. mar 2023

@veronikaszabova a i ten predĺžený spätné vrátim?nie nechcem vôbec špekulovať, pýtam sa

autor
20. mar 2023

@veronikaszabova lepšie sa spýtať ako mať potom prúser

melanta
20. mar 2023

Ak máš predĺžený rodičovský príspevok zo zdravotných dôvodov, čiže dostávaš rodičák, tak dieťa môže ísť do škôlky na celý deň a ty môžeš pracovať na plný uväzok.. Ale ak nedostávaš rodičák po dovŕšení 3 rokov dieťaťa a si na tzv. neplatenom, tak vtedy môže byť maximálne 4 hodiny v škôlke a nesmieš pracovať.

veronikaszabova
20. mar 2023

""ten predĺžený spätné vrátim""

Tak ides na plateny, ci neplateny? Splietas jedno cez druhe

autor
20. mar 2023

@melanta áno mám zo zdravotných dôvodov

melanta
20. mar 2023

@veronikaszabova ale veď ona už v úvodnej otázke píše "pri poberaní príspevku". Čiže je jasné, že poberá platený predĺžený.

autor
20. mar 2023

@veronikaszabova ja mám predĺžený zo zdravotných dôvodov,

veronikaszabova
20. mar 2023

Tak na ake 4h sa pytas?? Vtedy moze byt na cely den a ty v praci - tam sa nema ani co kontrolovat

melanta
20. mar 2023

Ak máš platený zo zdravotných, tak môže ísť dieťa na celý deň a ty môžeš pracovať. Tie 4 hodiny platia pri neplatenom.

autor
20. mar 2023

@veronikaszabova neviem vieš,idem na platený ale keďže zo zdravotných dôvodov,tak či môže ísť do škôlky

veronikaszabova
20. mar 2023

@melanta tak pri niektorych formulaciach tu na MK si clovek nemoze byt nikdy isty

autor
20. mar 2023

@veronikaszabova ospravedlňujem sa,nenapadlo ma, že to mám doplniť na platený,myslela, že automaticky, keď je predĺžený, že je len taký 😇

janulik270
20. mar 2023

Ak je zo zdravotných dôvodov a nieje v rozhodnutí že nemôže chodiť do škôlky tak dieťa môže chodít na 4 alebo celý deň do škôlky.Je to už na vás na ako dlho ho dáte
Naša skúsenosť
Ale ak je predĺžený RD neplatena tak toto treba nahlásiť riaditeľky a dieťa môže chodít na 4hod tiež naša skúsenosť.
U nás v škôlke boli kontroly.

autor
20. mar 2023

@janulik270 Zo zdravotných dôvodov a kde to mám hľadať v rozhodnutí, nič také som si nevšimla 🫣idem kuk

autor
20. mar 2023

@janulik270 iba že si vyžaduje osobitnú starostlivosť a má dlhodobo nepriaznivý stav..to je ono? keďže píše tam tu osobitnú starostlivosť..môže či nemôže 🫣,lebo pani na úrade nezaujímalo či pôjde alebo nepôjde, že to nekontrolujú..tak neviem

janulik270
20. mar 2023

Áno aj ja som také malé takže v pohode môže ísť do škôlky či na celý deň alebo polovičku 🙂
A môžeš ešte pracovať 🙂

melanta
20. mar 2023

Pani na úrade to nezaujímalo, pretože pri predlžení RP zo zdravotných dôvodov nikoho nezaujíma, či dieťa chodí alebo nechodí do škôlky a či matka pracuje alebo nie. ČO sa týka toho, čo napísala janulik, ide o prípady, kedy dieťaťu predĺžia RP zo zdravotných dôvodov ale zároveň zakážu navštevovať škôlku z nejakého zdravotného dôvodu. Ak by mal zákaz, tak by si to určite vedela. Takže ak nemá, tak nerieš a dieťa daj do škôlky tak, ako potrebuješ.

janulik270
20. mar 2023

@melanta presne tak 👍

autor
20. mar 2023

@melanta ďakujem pekne,to vždy píšu, že nepriaznivý zdravotný stav a osobitnú starostlivosť pri predĺžení rodičovského príspevku.. však?

melanta
20. mar 2023

Áno, určite by si to mala napísané, že dieťa nemá navštevovať zariadenia ako škôlka a podobne. Ak nič takéto nemáš, tak vôbec nič nemusíš s nikým riešiť.

autor
20. mar 2023

@melanta ďakujem 🌹

rachel36a
20. mar 2023

Ak poberas RP moze byt dieta v skolke cely den a ty mozes aj pracovat.. na 4 hodiny sa to tyka zien co su evidovane na ZP ako osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov, cize ludovo povedane na neplatenom rodicaku...tam moze dieta len na 4 hodiny do skolky...

nikpa
20. mar 2023

Ak máš predĺžení RP zo zdravotných dôvodov a naďalej dostávas rodicak tak môže chodiť do škôlky na 8hodin. Môj tak chodí už druhý rok.
Ak si osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov bez nároku na RP ale štát ti platí zdravotne poistenie, dieťa má nárok len na 4hod. v škôlke.

jedenast11
20. mar 2023

Predĺženy rodičovský mám aj ja,pracovať môžem a dieťa môže do škôlky na celý den

autor
20. mar 2023

@jedenast11 a mate tam pisane v rozhodnuti,ze dlhodobo nepriaznivý zdravotný stav a vyžaduje osobitnú starostlivosť