Predĺžený rodičovský príspevok a robota

11. apr 2024

Dobrý deň , idem žiadať o predĺženie RP zo zdra. dôvodov (platený), ak by mi ho schválili, do roboty môžem chodiť? Nemám ešte prácu, po pravde sa ani nechystám, ale čo ak by náhodou sa niečo pritrafilo , ďakujem

galganka
11. apr 2024

Môžeš. Ak budeš mať v posudku, že dieťa smie do kolektívu, pôjde do škôlky a ty kľudne na celý deň do práce.

natalienka12
11. apr 2024

Keď máš dieťa s dlhodobo nepriaznivým zdravotným stavom tak do práce teoreticky môžeš, ale ako sa chceš starať o vážne choré dieťa a ešte chodiť do práce?

milanemila
11. apr 2024

@natalienka12 bodaj by boli na predlzenom rodicaku iba zeny, kt deticky su naozaj chore. Pre take maminky nech by ho aj z3 nasobili. Velakrat je to ale diagnoza typu ekzem a noo je vela chore a podobne blbosti 🤷🏼‍♀️ dieta cely den v skolke a matka sedi doma na zadku, v lepsom pripade aspon ide do roboty.

zuzuliennka1
11. apr 2024

@milanemila su aj deti s autizmom, v spec. skolkach, a matka v praci. A berie aj rodicak

milanemila
11. apr 2024

@zuzuliennka1 to je samozrejme uplne relevantny dovod, lebo naklady aj na rozne terapie a podobne su vysoke a je super, ked su taketo deticky socializovane. Toto vobec nespochybnujem. Dobre vsak vieme ako to v realite chodi 🤷🏼‍♀️ ze spekulatky poberaju vselico a potom ak rodicia potrebuju pre dieta napriklad vozicek, tak sa zbierali stupliky od pet flias :/

autor
11. apr 2024

@milanemila nemá len ekzém, má vrodenú chybu, ktorá je v tabuľke chorôb určených na predĺženie, ale na druhej strane, nieje to ani také vážne, aby kolektív nemohol navštevovať. Vyskúšam... Keď mi ho schvália, chcem snim ostať doma, ale ako som spomínala, možno sa naskytne dobrá príležitosť, tak som sa chcela informovať, ako to je v takomto prípade 🙂

milanemila
11. apr 2024

Neber to ako “utok” na teba, myslela som to tak vseobecne. Ano mozes pracovat aj popri predlzenom platenom rodicaku a dieta moze byt cely den v skolke. Pri neplatenim ak by si bola osoba starajuca sa o dieta do 6r, tak tam je to inak a prijem mat nemozes a dieta moze byt v skolke myslim iba pol dna.

galganka
11. apr 2024

@milanemila spočítať sa nedá, koľko ľudí mi s úsmevom povedalo, ako mi je fajn, že beriem predĺžený rodičák aj plat a pozerali sa pritom na pohľad zdravé dieťa. Zaujimavé, že keď som im povedala jej diagnózy a čo má za sebou a pred sebou, tak nastalo ticho a habkanie. 🤷🏼‍♀️ Úprimne nepoznám jedinú mamu, čo by mala predĺžený rodičák po známosti, či na soplíky. Zato viem, ako dlho som ho vybavovala ja, iné mamy s deťmi s vážnymi diagnózami a aj koľkým ho zmietli.

milanemila
11. apr 2024

@galganka no aj tu v diskusiach narazis na nie malo takych 🤷🏼‍♀️ ja v okoli tiez nemam ludi, kt zneuzivaju co sa da 🙈

mogaa
12. apr 2024

záleží od toho čo ti napíšu do rozhodnutia alebo čo napíše lekár do správy...ak neodporučí dať dieťa do kolektívu, do práce chodiť môžeš,ale dieťa by nemalo ísť do škôlky.....

30katrusa40
12. apr 2024

@galganka mám známu ktora ho dostala kôli intoleranciam. Dieťa jej chodí do škôlky úplne bežne. Má tam upravenú stravu. Ale na intoleranciu dajú. Druhej známej nedali ani na dieťa s autizmom rodicak. Musela sa odvolať snáď jej to teraz dajú.

autor
12. apr 2024

@30katrusa40 môj má vrodenú deformitu nohy, nosí dlahy, kontroly, od narodenia cvičíme, človek čo sa do toho nevyzná, si nič na ňom nevšimne ... uvidíme 🙂