Predĺžený rodičovský príspevok a oznámenie zamestnávateľovi

20. aug 2024

Ahojte, prosim vas, poradte mi, ako riesit tuto situaciu. Som na RD, koncom septembra mi konci. Nakolko zdravotny stav dietata je nepriaznivy, poziadala som koncom jula upsvar o predlzeny RP zo zdravotnych dovodov. Oni zatial nerozhodli. Ak sa nemylim, zamestnavatelovi by som mala podla zakona mesiac pred skoncenim RD oznamit, ci/kedy nastupim naspat na svoje miesto? Ked planujem zostat na predlzenom RP (ale este nemam rozhodnutie), co mam urobit? Oznamit az ked budem mat rozhodnutie v ruke i ked uz bude po deadline? Ako postupovat?

katie253
21. aug 2024

Ja som poslala mail, kde som ich informovala, že mám podanú žiadosť o predĺženie RP na úrade. Ze budem pokračovať v RP a vyjadrenie im pošlem dodatocne do mailu. Akceptovali.

autor
21. aug 2024

@katie253 presne tak som to planovala, len neviem, ci to bude dostacujuce 🤔

18momo18
21. aug 2024

Aj ja som poslala mail kde ich informujem, ze cakam na rozhodnutie a akceptovali 🙂

katesocka
21. aug 2024

Urobila som to tak isto ako @katie253 a @18momo18

katie253
21. aug 2024

Je to dostačujú, ved si ich dopredu informovala. Ci ti priznajú platený alebo neplatené je už na nich, v práci ich to nemusí zaujímať.

autor
21. aug 2024

@katie253 @katesocka @18momo18 dakujem vam, spravim teda tak ako mi radite. Dakujem a pekny den

lucka6041
11. sep 2024

Prosim vas a ked je situacia taka, ze mam podanu ziadost ale este neviem ci ju schvalia, ak schvalia ostavam na rodicaku ale ak nie, musim ist do prace. Co to obdobie, kedy dieta dovrsi 3 roky a ja este stale cakam na vyrozumenie … Pritom den po narodeninach som mala uz nastupit do prace… ? Dakujem za odpoved

katesocka
11. sep 2024

@lucka6041 zavolaj do roboty, vysvetli situáciu a spýtaj sa, aké máš možnosti. Dovolenku máš?

autor
11. sep 2024

@katesocka @18momo18 @katie253 prosim vas, uz mi prislo rozhodnutie od posudkoveho lekara, ze dieta ma nepriaznivy zdravotny stav. Su tam okrem toho dopodrobna rozpisane informacie ohladom zdravotneho stavu. Mne pridu tie informacie strasne sukromne a citlive, nerada by som to zamestnavatelovi davala. To toto rozhodnutie treba dat/ste davali zamestnavatelovi? Ci az potom ked dieta dovrsilo tri roky a schvalili vam predlzeny rodicak? Ale to uz budem predsa daleko po termine...🙈

18momo18
12. sep 2024

Ja som to rozhodnutie davala hned, lebo dcera mala do par dni 3 roky.
Odfotila som cele 🤦‍♀️, ale potom som niekde citala, ze som diagnozu mohla zakryt, takze teraz by som to uz odfotola inak 🙂.

katesocka
12. sep 2024

Ja som posielala prvú stranu rozhodnutia z úradu práce, kde písali, že odkedy dokedy mám schválené to predĺženie.

katie253
12. sep 2024

Len prvú stranu rozhodnutia som dávala, nie posudok lekára.