Ahojte chcela by som si uplatnit narok na rok navyse rodicaku, mam 2 deti 2&3 rocne no a preferujen zatial domace vyucovanie, ale zaroven aby mi vznikol narok musim dostat potvrdenie zo skolky ze moja dcera nebola prijata do MS. Myslite ze by mi to dali keby sa normalne opytam ze iba poviem ze chcem aby mi do tej ziadosti vyplnili ze dceru neprijali? Dakujem
Hanba by ma fackala,.kebyže toto spravím.
Take potvrdenie ti nedaju, nikto. Zabudni hned. A ked mas este 2 rocne, mozes poberat rodicovsky predsa na to mladsie.
Prehod rodicak na mladsie. A ked preferujes domace vyucovanie to tiwz nie je problem. Ved doma ostan ale nech sa stara manzel o vas. Tento nezmyselny prispevok by mali zrusit
Ja mam tiez deti vo veku 2 a 3. Teraz mi skončil rodicak na staršie (tiež nejde do skolky) tak som bola vybaviť na mladšie. Načo to riesit aj so školkou kde by na mňa pozerali ako na blazna
@leyla97 Nie, normálna riaditeľka MŠ ti to nedá. A okrem toho,už je zmena v udeľovaní tohto príspevku, rodič musí po zamietnutí využiť dostupné opravné prostriedky a aj pracovníčky UPSVaR to kontrolujú, minule tu jedna písala, ako odhalila podvod a miesto sa zrazu našlo. Doma môžeš byť ešte rok s mladším dieťaťom, RP ešte dostaneš. Potom na vlastné náklady - ako osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov.
A okrem toho žiadosť do MŠ sa dávala do 31.5.
@zuzanockamt 👌
@zuzanockamt len tak zo zaujímavosti aké sú tie dostupné opravné prostriedky? Keď niekomu dieťa nepríjmu do štátnej MŠ, ale dá ho do súkromnej má nárok na predlžený RP? Alebo najprv musí dať žiadosti do každej štátnej MŠ, ktoré má v okolí?
@valeriakadarova Podrobne som sa tým nezaoberala, osobne sa ma to netýka, ale predstavujem si to tak, že dá najskôr odvolanie, potom asi skúsi aj štátne MŠ v okolí. Treba sa informovať na UPSVaR.
Nie, riaditeľka má postupy nejaké ako deti prijíma, kto ma prednosť, kolko môže prijať a podobne. Takto to nefunguje. Nepôjde proti sebe.
Po podaní žiadosti, chodí rozhodnutie v priebehu júna takže ona ti do žiadnej nebude písať či prijala, alebo neprijala.
a potom ze my sme tie zle a nedoprajeme, zas dalsi priklad spekulantky.
@zuzanockamt V zákone sa nič také neuvádza že sa musíš odvolávať.
@misinka0611 Je tam novinka - využiť dostupné opravné prostriedky. Schválili to teraz s tými 89-timi novinkami.
@zuzanockamt Posles mi ten link prosím? 🙂
@misinka0611 Skús pogoogliť.
@misinka0611 Tu to je, nech sa páči.
https://www.noviny.sk/slovensko/959268-vlada-sc...
@zuzanockamt Už to vidím, na startitup som myslela že teraz čo mi časovo už ani nevychádzalo :D
Nedá ti také potvrdenie, spáchala by podvod a prečo by to robila......
@leyla97 to by bol podvod.