Predĺžený rodičovský príspevok

dominikarepanova
3. máj 2024

Ahojte maminy,
chcem sa spýtať, či mám nárok na predlžený RP ak dieťa nezoberú do škôlky z dôvodu neodplienkovania.
3 roky bude mať v auguste. Je objednaný na logopedické, psychologické, neurologické vyšetrenie. Všade sa čaká dlho a nemám žiadny záver s diagnózou čo sa týka psychomotorického vývinu.
Je teda takýto dôvod akceptovateľný, alebo sa to týka len neprijatia z kapacitných dôvodov?
Ďakujem

lesanka845
3. máj 2024

@dominikarepanova určite nie.A do septembra ešte času dosť,to ešte stihnete odplienkovat

1mina
3. máj 2024

toby muselo byt ako rodicak zo zdravotnych dovodov dietata - a riesili by ste teda aj ine problemy a specialistov

dominikarepanova
autor
3. máj 2024

@1mina riesime, ale 3 roky ma az v auguste a na terminy sme stale v poradovniku. Preto riesim, ze co v pripade, ak nam daju terminy az po nastupe do skolky.

patta89
3. máj 2024

@dominikarepanova urcite nie...narok na RP mas z dovodu kapacitneho, nie preto ze dieta je neodplienkovane...a zo zdr. dovodov iba vtedy, ak dieta ma nejake vazne poruchy, choroby atd...musia byt spravy od specialistov ...mas este 4m aby si ho odplienkovala, alebo ho daj do sukromnej skolky, tam neriesia ci ma dieta plienku alebo nie

1mina
3. máj 2024

@dominikarepanova ak tam je nejaky serióznejšie dôvod, môžete doložiť na úrad aj to čo budete mať dovtedy a ostatné správy keď tak dolozite. Ale nepíšete teda či je nejaký problém okrem tich plienok. Na rodicak zo zdravotnych dôvodov treba od pediatra vypísať tlačivo, k tomu doložiť správy aspoň od 2 špecialistov sa mi zdá. A samozrejme ešte posudzujú či je to pre nich relevantné. Na rodicak iný je len z kapacitných dôvodov a to musí byť vyslovene že ho nevzali kvôli kapacite.

zuzinka888
3. máj 2024

Kriste len to nie! Lebo keby bolo neodplienkovane dieta dvovod na predlzeny rodicak - tak tu mame generaciu 18 rocnych v plienkach.

luliu
3. máj 2024

@dominikarepanova určite nie

maciatkolulu
3. máj 2024

@zuzinka888 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Ja normálne neverím,že niekto chce sedieť na riti doma,lebo nie je schopný odplienkovat decko . Navyše to dieťa ešte ani nemá tri roky a čo je čerešnička,ešte ho aj kvôli tomu vláčiť po doktoroch.

@dominikarepanova je veľmi chorý? Aké mal operácie? Chudáčik....,aké operácie,zákroky ho čakajú? Moje dieťa malo za prvý rok života 4,ale nebrala som ani cent,keďže sa z choroby ako tak vylizala,hanba by ma fackovala..... Keďže nič špeciálne nepotrebovala. Zato som videla xy deti a rodina,ktoré to potrebovali a dostávali rovnako ako lemry,čo sa im do práce nechce,ale diagnózy zháňať to hej....sama vieš,kam patris. A ja by som osud nedrazdila. Vážne nie.

dada0902
3. máj 2024

A ma ešte nejaké problémy či ide len o plienku? Ak len plienka tak to ešte dáte ak rozprávanie tak dosť deti v 3r nerozpráva úplne plinule moja tiež ma v auguste 3 a rozpráva dosť ale není sú to ešte veľké rozhovory tak v prihláške sa udáva ci je dieťa odplienkovane ak dáš ze není tak ti ho podľa mňa ak bude veľký nával nemusia vziať a bude sa to brat ako neprijatie tým pádom by ti mal ten rodičak pokračovať skrz odmietnutia ale to záleží na škôlke niektoré napr. Akceptujú plienku na spanie aspoň u nás

dominikarepanova
autor
3. máj 2024

@maciatkolulu pani, ja rozhodne na riti sedieť nechcem. Veľmi by som si priala, keby možem ísť do práce.
Som ale onko pacientka…niekedy je lepšie nereagovať ako písať to, čo ste tu opísala.

maciatkolulu
4. máj 2024

@dominikarepanova panizto mi je ľúto,ale to sa rieši asi inak,ako príspevkami na plienkovane dva a polročné dieťa ... To je