ahojte potrebujem poradit
Som na dohodu zamestnana, syn ma 5rokov ja poberam nanho predlzeny rodicak kvoli diagnoze do 6rokov, mala by som ist na PN kvoli rizikovemu tehotenstvu a vo februari uz na matersku, chcem sa spytat mozem ist na ON a rodicak mi nechaju ci mam prehlasit rodicak na muza a ja ist na PN nasledne na MD? Dakujem
@abby11 ved pise, ze pracuje na dohodu - je to jeden s druhov PP, ak je to dohoda s pravidelnym prijmom ma samozrejme narok na PN aj materske ak splni 270 dni NP. @andrea_prestastna popri praci teraz bezne poberas RP, ak budes PN z dohody, budes nadalej moct poberat aj RP, nemusis ho prehadzovat.
@abby11 @lilinka88 pise, ze pracuje na dohodu a pobera RP a nie, ze je na RD - je mi jasne, ze je vtedy NP prerusene. Odpovedam autorke k faktom, ktore uvadza - cize ak plati co pise ma narok na PN....ostatne to by mala aj keby nepracovala nakolko na to ma narok kazdy, ale ma narok aj na nemocenske a aj na RP sucasne.
@lilinka88 pracujem ved to pisem len nechcem prist o rodicak kvoli malej pnke
@abby11 cize mozem ist na PN a ostane mi rodicak aj PN , lenze ked vo februari mam ist na matersku rodicak mojho 5rocneho mi zoberu a bude len materska? Pytam sa ci mam vybavovat na muza ten rodicak radsej ako potom zas riesit vela papierov
Velmi pekne dakujem za odpovede dievcata a za vas cas
@andrea_prestastna na PN môžeš ísť, ale keď budeš na materskej, rodičak nemôže poberať ani manžel na iné dieťa
@andrea_prestastna nie je mozne poberat materske jednym rodicom a rodicak druhym rodicom hoci kazdy na ine dieta.....ked Vam bude priznane materske treba ten papier zobrat a ist na upsvar pozastavit poberanie rodicaku. Zaroven den pred zacatim materskej Vam lekar ukonci PN. Tiez potom nezabudnite, ze ak Vam z dohody vyjde ozaj nizke materske...po narodeni dietata pojdete na upsvar, podate si ziadost a oni Vam budu doplacat matersku az do vysky vyssieho RP.
@alenah31 dakujem velmi pekne cize caka ma dost behacky po uradoch aj tak :(
@andrea_prestastna Chodíš aj do práce? Ak nie, platenú PN nebudeš mať.