Prosím vás ak mi nevezmú po dovŕšení 3 rokov dieťa do škôlky mám nárok na rodičovský príspevok aj po dovŕšení 3 rokov ?
@zojanka
@alenah31
Baby.. všade píšu, že sa jedná o spádovú škôlku v mieste trvalého pobytu. Ako to je v prípade pokiaľ sa v mieste tp nezdržiavame a máme nahlásený prechodný pobyt inde? Pokial syna nevezmu do spádovej škôlky v mieste prechodného pobytu, mám aj tak nárok? Keď doložím odklad o neprijatí a potvrdenie o prechodnom pobyte?
@sejbipi nie, musi byt spadova. Kamoska sa na to pytala. Nakolko tiez byva inde, kde ma aj prechodny pobyt.
@sejbipi toto by aj mna zaujímalo. Lebo trvalý pobyt je inde a prechodný pobyt je 300 km od trvalého, tak teraz ako? Ale mne sa zdá, že spadova je aj v mieste prechodného bydliska ak mas vystavený papier o prechodnom bydlisku.
@lucina1100 @sejbipi prechodny pobyt urady nezaujimaju, mate to priamo v zakone - spadova skolka podla miesta "trvaleho" pobytu, citujem:
Podľa doplneného § 3 ods. 9 ZRP, nárok na RP na dieťa do šiestich rokov veku podľa § 3 ods. 2 písm. d) musí rodič preukázať rozhodnutím materskej školy, ktorá je zriadená orgánom miestnej štátnej správy v školstve alebo orgánom miestnej samosprávy, o neprijatí dieťaťa do štátnej materskej školy podľa TRVALÉHO pobytu dieťaťa, a to nie starším ako 12 mesiacov. Neprijatie dieťaťa do štátnej materskej školy sa preukazuje v každom školskom roku.
@petra098 len pokial ho nevezmu do SPADOVEJ skolky ked v riadnom termine podas prihlasku a az od septembra. Pokial bude mat napr. 3 roky tento april [najneskor 31.8.] riadne v maji podas do spadovej MS prihlasku a nevezmu ho - od septembra 2024 ak si podas na UPSVaR ziadost budu ti ho vyplacat. Prilohou k ziadosti bude rozhodnutie o neprijati.