Predĺžený rodičovský do 6 rokov

janulla77
12. jan 2023

Ahojte prosím Vás predlžovali ste niekto neplateny rodičovský do 6 rokov ?zajtra mám ísť na úrad v stredui skončila rodičovská dovolenka a chcela by som predĺžiť prosím kde sa to hlási? musím sa evidovať na úrad alebo stačí ísť len na zdravotnú poisťovňu aby za mňa naďalej platili zdravotnú... Ďakujem za radu.

veronikaszabova
12. jan 2023

@janulla77 staci zdr.poistovna
Na UPSVAR - oznamenie, kde sa dieta nachadza po dovrseni veku 3r

janulla77
autor
12. jan 2023

@veronikaszabova Takže na úrad sa hlásiť nemusím a sociálnu poisťovňu? Takže bude za mňa štát odvádzať no tuším som kde čítala že si sama žena platí zdravotné tak mám stoho chaos 🙂

evivb
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
veronikaszabova
12. jan 2023

@janulla77 len na zdr.poistovnu - vyplnis papiere, otazka 5min. Stat bude za teba platit odvody

daniela1911
12. jan 2023

@janulla77 sociálne odvody nie su povinne, preto si ich nemusíš platiť ani sa hlásiť na SP.
Povinné su zdravotné - pôjdeš na poistovňu sa zahlásiť ako osoba starajuca sa o dieťa do 6r.
Na UPSVaR zanes papier kvôli prídavku na dieťa - kde sa dieťa nachádza. S tebou doma, popripade v škôlke na max 4 hod.

barbora_t
12. jan 2023

Presne tak ako pise veronikaszabova,v lete som to absolvovala, dieťa môže ísť potom do škôlky ale len na 4hodiny

evivb
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
daniela1911
12. jan 2023

@evivb nie, na tom oznámení, rodič výpise, kde sa dieťa nachádza. Ak v škole, tak sa tam dáva adresa škôlky, ak je doma s babkou - napíšeš.. je to úplne jednoduché tlačivo.

elia9
18. jan 2023

Nedávno som to vybavovala..TREBA ísť najskôr (najlepšie deň po tom ako dieťatko dovŕšilo tri roky) na úrad práce nahlásiť kde sa dieťatko nachádza, či v škôlke alebo doma..to vypises iba jedno tlačivo a potom pôjdeš na zdravotnú a povieš, že sa chces nahlásiť ako osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov (čiže chceš ísť na neplatenú rodičovskú) vypises nejaké papiere a máš hotovo🙂

simiik12
6. mar 2023

Ahojte dievčatá a neviete či môžem popritom brigádovať?

bublinka1426
6. mar 2023