Ahojte prosím Vás predlžovali ste niekto neplateny rodičovský do 6 rokov ?zajtra mám ísť na úrad v stredui skončila rodičovská dovolenka a chcela by som predĺžiť prosím kde sa to hlási? musím sa evidovať na úrad alebo stačí ísť len na zdravotnú poisťovňu aby za mňa naďalej platili zdravotnú... Ďakujem za radu.
@veronikaszabova Takže na úrad sa hlásiť nemusím a sociálnu poisťovňu? Takže bude za mňa štát odvádzať no tuším som kde čítala že si sama žena platí zdravotné tak mám stoho chaos 🙂
@janulla77 len na zdr.poistovnu - vyplnis papiere, otazka 5min. Stat bude za teba platit odvody
@janulla77 sociálne odvody nie su povinne, preto si ich nemusíš platiť ani sa hlásiť na SP.
Povinné su zdravotné - pôjdeš na poistovňu sa zahlásiť ako osoba starajuca sa o dieťa do 6r.
Na UPSVaR zanes papier kvôli prídavku na dieťa - kde sa dieťa nachádza. S tebou doma, popripade v škôlke na max 4 hod.
Presne tak ako pise veronikaszabova,v lete som to absolvovala, dieťa môže ísť potom do škôlky ale len na 4hodiny
@evivb nie, na tom oznámení, rodič výpise, kde sa dieťa nachádza. Ak v škole, tak sa tam dáva adresa škôlky, ak je doma s babkou - napíšeš.. je to úplne jednoduché tlačivo.
Nedávno som to vybavovala..TREBA ísť najskôr (najlepšie deň po tom ako dieťatko dovŕšilo tri roky) na úrad práce nahlásiť kde sa dieťatko nachádza, či v škôlke alebo doma..to vypises iba jedno tlačivo a potom pôjdeš na zdravotnú a povieš, že sa chces nahlásiť ako osoba starajúca sa o dieťa do 6 rokov (čiže chceš ísť na neplatenú rodičovskú) vypises nejaké papiere a máš hotovo🙂
Ahojte dievčatá a neviete či môžem popritom brigádovať?
nie.
@janulla77 staci zdr.poistovna
Na UPSVAR - oznamenie, kde sa dieta nachadza po dovrseni veku 3r