Predĺžený rodičovský

zuzenka91
7. sep 2022

Ahojte, budem rada ak mi niekto poradí. Čochviľa sa mi konči rodičovska dovolenka, zažiadala som si o predĺžený rodičak kvôli zhoršenemu zdravotnemu stavu môjho syna. Syn nastupil do škôlky na adaptačny pobyt, čiže 4 hodiny denne, ale visí nad nami "Damoklov meč" keďže je prijatý do klasickej škôlky, že ho buď vylučia po adaptačnom skušobnom období alebo mi budu zo školky volať, ak to nebudu zvladať, aby som si preňho prišla skôr. Proces schvalovania predĺženeho rodičaku je aj 3 mesiace. Nemám sa kde vrátiť do zamestnania, tak sa pýtam je lepšie si zažiadať o predĺžený neplatený rodičak do 6 rokov veku dieťaťa alebo sa dať do evidencie uchadzačov o zamestnanie s tým, že nemôžem pracovať na klasický 8 hodinový úväzok kvôli synovi.
Za každú radu, skúsenosť ďakujem.

alenah31
7. sep 2022

@zuzenka91 pokial bude v skolke len 4 hod/den kym ti priznaju RD s RP pre nepriaznivy stav dietata isla by som sa evidovat na ZP ako osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov. Je to menej vybavovaciek a nemusis sa nikde pravidelne hlasit.

elizabet173
7. sep 2022

@zuzenka91 prečo by to syn nemal zvládnuť? Myslíš pre zdravotné dôvody? Či je na teba príliš naviazaný? Lebo tých detí, ktoré to nezvládnu, býva minimum, často ani jedno z celej triedy

veronikahuli
7. sep 2022

@zuzenka91 ja som predlzenie rodicaku vybavovala 5 mesiacov, za ten čas som bola evidovaná ako matka starajuca sa o dieťa do 6 rokov...najjednoduchšie je to tak kym ti schvália rodicak zo zdravotných dôvodov... Bez vybavovačiek, dokonca online sa to dá vybavit a nemusíš nikde chodiť 🙂

deniskaapetko9
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzenka91
autor
7. sep 2022

@elizabet173 kvoli zdravotnym problemom

zuzenka91
autor
7. sep 2022

@veronikahuli ďakujem krasne za radu 🙂

zuzenka91