Ahojte chcela by som sa spýtať syn býva často chorý chcem si podať žiadosť o predĺženie ale chcela by som sa spýtať môže syn navštevovat škôlku?
@janusiik138 A navštevujete alergológa/imunológa, orl? Lekárske správy? Diagnóza?
Do MŠ môže chodiť. No nechápem, prečo potom predĺžený RP.
@zuzanockamt chcem aby nastúpil do kolektívu skrz toho ze sa s deťmi nechce deliť o hračky keď sa stretneme ako rodina kde je veľa detí stále len plače a to ma doma dvoch starších súrodencov preto chcem zaradenie do kolektívu aspoň na 4 hodiny.
@janusiik138 Veď vyskúšaj. V MŠ môže byť aj na celý deň, ak ti schvália RP.
@janusiik138 a tiež ak by som išla do prace a rodičak si neskúsim predlziť neviem ci ma budú dlho držať v práci keď malý je každý 2mesiac na antb a toho aj niektorí so súrodencov.
@janusiik138 ale to je skoro každý škôlkar, kvôli tomu určite ti nedajú predĺžený rodičák.
@kacena4 aby sa naučil byť medzi deťmi ma doma starší h súrodencov no keď sa stretne s rovesníkmi stále len plače nechce sa o nič podeliť ale pritom chce ísť k deťom
@3009 liečime sa na alergo časta bronch a užívame kortikoidy
@janusiik138 Ale na schválenie predĺženého RP ti nestačí povedať, že dieťa je často choré. Mala som také prvé dieťa, vytrápili sme sa bez RP, ani mi nenapadlo žiadať. Potrebuješ lekárske správy od odborných lekárov, že dieťa sa dlhodobo lieči na nejakú dg
@zuzanockamt áno toto všetko ja mam aj alergo mi odporúča predĺžiť si lebo ze v práci sa dlho neohrejem pri jeho častých chorobách
@janusiik138 Tak si podaj a uvidíš. A do MŠ ti ho vzali od septembra?
@janusiik138 na to musíš mať stanovenu dg, edaju ti ho len tak, a čo opisujes, tak to mame každá jedna s detmi
@janusiik138 na jednej strane ta chapem, ale na druhej strane...aj moje deti boli chore a nie kazdy druhy mesiac, ale kazdy jeden mesiac. Predlzene rodicaky su na ine diagnozy,,,,
@janusiik138 vieš, na co slúži predĺžený RP? keď nie, vysvetlia ti to tu matky, ktoré majú postihnuté detičky, o ktoré sa musia starať 24/7 a nie ze maju sopliky. To ma 80% deti. A este gol je, aby chodil do skolky 👌
@lienka.7 ja neriešim sopliik, keby išlo o sopliik nerozmýšľam o predĺžení toto pozná iba matka ktorá koli častým bronchititidam navštevuje nemocnicu niekoľkokrát do roka. Ale ďakujem za názor aj ten je podstatný.
@janusiik138 tiez mam malu astmaticku, ale ani ma nenapadlo vymýšľať s predĺženým RP, prepáč. Vždy sa ju snažím dat dokopy, aby mohla byť v skolke, ktorú mimochodom miluje. Keď vidím, že "niečo na nu lezie", ostáva 2-3 dní doma, aby sa dala dokopy. Nikdy nebola doma vkuse viac ako týždeň. Ale to je aj o prístupe matky k dietatu...
Predĺžený RP nema byt ako náhrada prijmu, ze co ak mi dieta nepôjde do škôlky, nech mam z čoho žiť. Prepáč, ale takéto uvažovanie je sebecké. Jednak potom zaberas miesto v skolke dietatu, ktoré je zdravé a moze tam ísť a jednak ty máš predsa prijem z prace. Co maju potom povedať tie, ktoré majú deti tiež často chore? To potom nech dajú predĺžený rodicak všetkým, lebo čo ak...
Inak ja ta chapem autorka, ja mam starsiu dceru ktora sa lieci na alergologii , je alergicka astmaticka, tento rok tiez tocime dokola bronchitidy, a teda niezeby som ju nechala 3 dni ako pise vyzsie, ale katastrofa mozem sa rozkrajat a je 2-3 tyzdne doma. Inhaluje, ma kortikoidy v spreji, vsetko mozne, a napr ani taky ventolin jej na piskanie na prieduskach nepomaha. V januari mala zapal pluc bola mesiac a pol doma. Ja poberam predlzeny RP na mladsieho syna ktory je autista, ale nemat ho aj tak by ma isto z roboty uz vyhodili kolko ona bola doma kvoli tomuto tento rok. Ja sa len modlim aby uz dalsi rok bol lepsi
@janusiik138 a podarilo sa vám?
na predlzeny potrebujes nejaku dg. casto chory nie je dg. na predlzenie a tiez nechapem ak chces predlzeny rodicak kvoli chorobnosti preco chces davat dieta do skolky??