Dobrý deň,
chcem sa poradiť. Zajtra t.j. 14.7. mi končí rodičovský príspevok. V práci mi dali výpoveď k 31.7.2023, dostanem aj odstupné z ktorého by mi vyšla aj krásna podpora. Po dnešnej návšteve detskej psychologičky, by mi vznikol nárok na predlženú rodičovskú dovolenku, ktorú by som si nárokovala od 1.8.. Vie mi niekto poradiť ako to bude s podporou v nezamestnanosti ak mi skončí predlžený rodičak, z čoho sa bude vyratávať? A musím sa registrovať na úrade práce 1.8.?
Počas rodičovskej vám nemôže dať výpoved
@kacena4
Povedala mi, že jej správa zaváži, kde uvedie podozrenie na autizmus, logopedička je tiež ochotná mi správu poskytnúť a ešte budem kontaktovať aj detskú neurologičku s vysledkami. Neviem ako sa postupuje, mám ísť s týmito správami naspäť za detskou lekárkou, alebo sama žiadať úrad práce so správami?
@misana84 túto epizodu som už uzavrela 🙂, pred skončením rodičovskej som kontaktovala zamestnávateľa, práca sa pre mňa nenašla, tak sa to vyriešilo vypovedou a odstupným.
Narok na podporu mas len do 2r od ukoncenia pracovneho pomeru. Momentalne Ti asi vyjde max podpora, co bude po volbach, ci nieco zmenia a kedy, tazko predvidat...
Nie je mozne v 1 mesiace mat subeh davky RP + podpora v nezamestnanosti. Ale je mozne, aby bol RP na manzela a po skonceni podpory prepises na Teba, tam co sa pracovania tyka nie su ziadne obmedzenia. Akurat, ak otec dietata nebol na Md, tak bude mat nizsi...
Dalsia vec je, ci Ti ho schvalia, zial su rozne situacie.. a tiez na ako dlho.. takze si to prekalkukuj a zvaz, ako by vam to bolo naj...
Potrebuješ spravu i od pediatra, je k tomu tlacivo, vypytaj si na urade, mozno i mailom Ti poslu
No tiez si myslim ze bude musiet byt stastie aby schvalili len pri sprave od psychologicky, ak je to aspon klinicky psycholog ? Ja budem davat od klinickej psychologicky, psychiatra a neurologia (ale najdolezitejsi pre urady je zrejme ten psychiater) .... Ale tak skuste podat zalezi vela od doktora ktory to zrovna posudzuje v danom okrese. A ked tak rychlo objednajte toho psychiatra, keby sa odvolavate mozno dovtedy stihnete aj jeho spravu vybavit.
rozumiem...len,že ked ste nepodpisali dohodu a dali Vam vypoved tak vypoved je neplatna :D ...moja vypoved je takto na sude :D
psycholog nestaci to nie je lekar
@sasesoe super informácie o nich som nevedela 👍
@1mina pracujú tam dve psychologičky, jedna je klinicky psycholog, vyšetrovala nás druhá, uvidím aká pečiatka bude. Práve preto sa informujem, aby som potom nezostala zaskočená.
Pocula som pripady ked schvalili aj len od klinickeho psychologa, ale aj to zalezi v akom meste zrovna atd. Ale kazdopadne zrejme to idete riesitz takze by som rovno objednala cim skor psychiatra od neho su spravy najpodstatnejsie pre nich, a u nas sa caka napr 6- 7 mesiacov
@misana84 ja som ju podpísala, nechcela som sa s nimi naťahovať. Po 20rokoch som dostala aj slušné odstupné.
potrebujes hlavne pedopsychiatra, a suhrnnu spravu od pediatricky na specialnom tlacive
Psychológ autizmus nediagnostikuje, to musí potvrdiť detský psychiater. Teraz už iba od psychológa papier nestačí. Stretla som sa v amb, že neschválili ani s nalezmi od psychiatra neurologa a psychológa
Veď odstupne vám patrí tak či onak…aj keby ste nepodpísali dohodu…keby ste nepodpísali tak vám ešte bezu 3 platy a potom odstupne… a potom aj vysudenie peknej čiastky
@misana84 škoda ani som netušila, že takéto niečo môžem urobiť.
@sasesoe môžem sa ešte opýtať ohľadom RP na manžela, pracuje nebol na materskej dovolenke. Píšeš, že by bol nižší. Ja sa chcem opýtať ak by sa neskôr prepísal na mňa, bol by vyšší, ak som ja poberala materskú+rodičovský.
Ano, pokial si poberala na dane dieta MD
@sasesoe ďakujem 😊
môžem vedieť ako ste dopadli?...máte schválený predĺžený Rp?
za mna ti nestaci sprava od psychologicky na plateny predlzeny rodicak. psycholog nie je lekár, t.j. nevie vam dat ziadnu dg. ktora je vhodna na predlzent rodicak. ak chces ist na podporu teraz ak po predlzenim rodicaku za mna nemas narok na podporu kedze si nepracovala len brala soc. davku