Prosim vas, ak mi prišlo rozhodnutie o predĺžení rodicaku zo zdravotných dôvodov dátum je 3.6 vyplatený bude uz tento mesiac alebo budúci? 🙂 Ďakujem
@luliu klasicky som dostala v marci za február 🙂
@veronikahuli pozri to rozhodnutie, od kedy ti schvalili ten predlzeny?
@veronikahuli tak ako píše
@martinkatinka záleží od kedy ti ho schválili. Keď až od júna, vyplatený bude v juli. Keď od marca, tak doplatia za tie mesiace
@luliu a doplatia ho tento mesiac alebo az budúci? Mam dostať za marec, apríl a máj 🙂
@veronikahuli Môžem sa Vás prosím opýtať,ak príde posudok, že schvaľujú žiadosť pre nepriaznivý zdravotný stav dieťaťa, ktorý bol podaný mesiac pred dovŕšením 3 roku veku dieťaťa, pokračuje rodičak na účet automaticky?Lebo som počula,že aj keď schvália, musí sa nanovo podať žiadosť o rodičovský príspevok s komplet všetkými tlacivami ako keď ziadate do 3 rokov.A, že už nechodí hneď rozhodnutie,ale len ten schválený posudok🤷Ako to bolo u Vás, prišlo Vám hneď rozhodnutie po doručení žiadosti alebo len schválenie posudku a ten ste museli spolu s novou žiadosťou o RP zase doručiť na úrad?
@tobinko28 mne povedali na úrade, že keď budem mať posudok mám prísť na úrad.Ak mi ho schvália a bude to ešte pred dovŕšením 3 rokov, možno, že žiadosť nebude treba a prejde mi to plynule, že ona nevidí dôvod.ak by predsa len treba rovno ju tam odovzdám.Nastastie som natrafila na zlaté ženy či na posudkovom či na úrade a Všetko mi vysvetlili, súčasne žiadosť som nemohla podať, keďže posudok ešte nemáme žiadny mi povedali, že nemám o čo žiadať.Ten mi vraj príde o 2 týždne,mi povedal posudkova , že skôr ako malá dovŕši 3 roky, že mesiac čakať nebudem.Takze čakám a keď príde pôjdem na úrad, či už so schváleným alebo zamietnutym.
@veronikahuli budúci, keďže sa vypláca spätne. Ale dostaneš ešte ten klasický nie? Či kedy ti skončil klasický?