Ahojte. Potrebovala by som poradiť ak sa niekto vyzná, alebo má skúsenosť. Sme v takejto situácii. Máme dve deti, starší chodí do škôlky, mladší onedlho dovŕši 3 roky. Už mám na neho schválený predĺžený rodičovský príspevok pre zlý zdravotný stav. Obaja sú veľmi často chorí, mladší viac. Musím byť s nimi 2-3 t mesiaci doma. Takže možnosť zamestnania na bežnú pracovnú dobu nie je. Už dlho robím 1-2 dni v týždni (podľa potreby) na dohodu. V práci na mňa netlačia, aby som chodila každý deň, takže nemusím nejak každodennú dochádzku riešiť. Čo ma ale trápi je, že doteraz sme riešili stráženie u starých rodičov, ale tam sa to komplikuje. Naviac u staršieho vidím, že mu škôlka aj prospieva, niečo sa tam naučí, socializuje.... Skrátka by som mladšieho potrebovala (aj chcela) dávať na ten 1-2 dni v týždni, keď som v práci, do škôlky. Už na ňom vidím, že potrebuje trošku viac ako byť celý deň len s jednou osobou. Aj ja potrebujem, aby bolo o neho postarané, keď som v práci. No a moje otázky: môžu mi potom zrušiť rodičovský príspevok? Predsa len by som oň nerada prišla. Ako by takúto dochádzku brala škôlka? Nechali by ho tam vôbec? Ešte viem, že je možnosť 4hod denne "beztrestne". Ja ale potrebujem celý deň a to 1-2 x do týždna. Ďakujem za odpovede
Ak v sprave nemas vyslovene napisane, ze nesmie chodit do skolky, tak ho mozes davat aj na cely den..A pokial ide o tu skolku, velmi zavisi od toho, kde byvas, u nas je velky nedostatok miest v skolkach, neberu velakrat ani 4-rocne deti, takze u nas by nebola sanca, aby ti ho do nejakej statnej skolky vzali len na 1-2 dni v tyzdni..Mozno nejaka sukromna skolka ano..Ale ako hovorim, zavisi od lokality a hlavne od vytazenosti skolky, takze to uz sa musis ist informovat ty..
ma tam, ze nie je doporuceny do kolektivu. Takze, kebyze ho prihlasime, zrusili by mi prispevok aj koly tomu 1-2 dňom? Mozno riesim vela predcasne, lebo ani neviem, ci by ho vobec vzali za takychto podmienok a ci radsej neveznú niekoho na beznu dochadzku...
Presne tak. Viem, že sa ti to zdá nezmyselné, no je to tak. Ono ale tak ak to tam má hentak napísané, asi by mu v túto dobu kolektív neprostel
@zdena12345 No musis s nim byt doma v tom pripade. Preto ti dali ten prispevok. Takze praca musi ist bokom. Keby si ho aj dala,uskodis len jemu,tak neviem,komu by to pomohlo. Ked uz tak spolu chodte niekde do kolektivu ak mas pocit,ze bez neho nemoze byr.
Ďakujem Vám za odpovede. Pomohlo mi to upratať si myšlienky
Otazne je,co mas napisane v sprave od lekara. Ak ten neodporuca navstevu kolektivu,tak chodit nemoze. Ak to tam nemas,tak moze chodit aj na cely den,ked si na platenom. Tie 4h platia pre predlzeny NEPLATENY.