Ahojte dievčence, prosím vás 🙏 kedy najskôr môžem ísť na zdravotnú vybaviť predĺženie rodičovského príspevku? Neplateneho.. Cize toto "osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov".. Môžem aj týždeň pred 3. rokom dieťaťa? Neodbiju ma, že mám prísť až keď reálne dovŕši 3?
A treba mi tam aj nejaký papier z UPSVAR? Ze platený rodičak je ukončený? Ci nic? 🙏
@lucia147852 aha.. Tak to si musim pozistovat 🤔 tiez som mala nárok na podporu, tak som to vyuzila.. Kym som bola na MD tak mi trval prac. pomer. Spolu s materskou mi skoncila zmluva v robote tak som isla na podporu a muž zatial poberal rodicak. Po polroku, ked mi podpora skoncila, tak som zacala poberat rodicak ja. Cize teraz neviem, ci som este evidovana, ci ako to je 😂🙈
@lucia147852 cize ty si po rodičaku, ked dieťa malo 3 roky, isla na podporu a az potom na predĺžený rodičak? Nie tak ako ja, ze? Ak som to správne pochopila.
Áno, ja som až po Rd šla na podporu, čiže neviem ako si to mala ty, keď si sa vracala spat na rodicak. Ale keby si evidovaná, to by si asi vedela 😀isto by ti prišli nejaké “pracovne ponuky”.
@lucia147852 myslíš? 😂 Ja neviem vobec 😂 ale rozmyslam nad tym casto, ci to som este akoze evidovana ci co 😂😂 no nechodia mi ziadne ponuky.. ani ziadne papiere.. Musím pozrieť ci mi to vyradenie prišlo. Niečo sa mi marí, že som taky papier o vyradení uz kedysi dostala/videla 😂
Takže asi nebudeš vedieť, ci mozem ist na zdravotnu týždeň pred 3. rokom?😂🙈 keďže ty si isla neskôr
Druhy den po dovrseni 3r mozes ist na zdr.p.
Papier z upsvar nepotrebujes
Ved im zavolaj, napis, poslu ti tlacivo a treba kopiu RL. Do tlaciva davas datum zaciatku platnosti uvedenej skutocnosti.
Dievčatá viete mi prosím povedať keď by som bola na neplatenom rodičovskom-odvody si platím ja či zdravotná poisťovňa? Ďakujem pekne.
@silvika1881 mas v tom trocha misung... Ak budes evidovana ako osoba starajuca sa o dieta do 6r, Odvody do zdr.p za teba plati stat. Do soc.p nie.
@veronikaszabova ale do socialky si nic neplatime nie?
Nie
@silvika1881 tu je to pekne vysvetlene 🙂 https://index.sme.sk/c/22336156/kedy-sa-oplati-...
Treba ísť s rodným listom, ak si nebola na upsvar evidovaná, z neho nepotrebuješ nič. Ja som mals nárok na podporu tak som potrebovala doklad p vyradení z evidencie