Ahoj, chcem sa opýtať či sa už schvalil ten zákon, že komu teraz konci rodicak tak počas pandemie aby sme ho dostávali. Ak áno treba sa niekam prihlásiť, prípadne vyplniť nejaké tlačivá? Ďakujem 😊
@mirka2405 ale matke ak chce poberat ocr musi trvat pracovny pomer
Tuším sa prechádza na OČR ale nie som si ista.
Ďakujem 😊 kedze som na invalidnom pre mňa to neplatí.
@fidka79 ja som nepísala že to musia schváliť...len sommv správach pred pár dňami počula že sa rokuje aj o tejto možnosti, že rodicak bude plynúť ďalej. Tam som chcela vedieť že ako to je 😊 a či mám odrobene? Pred pôrodom som pracovala, no po som ochorela a som na invalidnom...
@mirka2405
@janynyna
@mici19
Parlament schválil aj pomoc rodičom trojročných detí, ktorým končí poberanie rodičovského príspevku počas krízy okolo nového koronavírusu, či obmedzenie platenia hotovosťou v Sociálnej poisťovni.
Po novom po skončení materskej rodičia trojročných detí alebo rodičia šesťročných deti s dlhodobo nepriaznivým zdravotným stavom budú môcť pre nový koronavírus čerpať ošetrovné. Týkať sa to má tých prípadov, keď rodič nebude môcť nastúpiť do práce, pretože nemá kam dať svoje dieťa pre zatvorenie škôlok. Toto opatrenie sa má vzťahovať aj na náhradnú starostlivosť.
Baby ale ako to vlastne je,že dieťa muselo mať už vybavenú škôlku?Lebo mne včera skončil rodičák a od dnes som znovu v pracovnom pomere a čerpám dovolenku.Mám aj ja nárok na OČR ak som ešte nemala vybavenú škôlku?
@evita68 Ok, ale napr.tie co sa vrátili do práce napr.pred mesiacom su na tom rovnako ale nemôžu ist na OCR ak dieťa nenavštevuje skolku alebo teda nenavštevovalo...
Nad tym sa pozastavujem, že ak sa uz vrátila do práce podla mna platia podmienky ako pre všetkych. To len moja úvaha.
Podľa mňa to bude platiť od 16.3. spätne.. počkáme na vydanie v ZZ..
@evittam prosím ťa ,môžem ti napísať sa ohľadom tohto? Môj prípad je komplikovaný,tak som zvedavá ,čo by si mi poradila...
Neschválili to.