ahojte..ako je to s nami co si chceme predlzit rodicovsku este tento rok?na kolko sa predlzuje prvy krat po dovrseni 3rokov?moze dieta chodit do skolky a na kolko hodin denne?a ja mozem pracovat na TPP?mne znama vravela ze ten zakon nakoniec neschvalili tak neviem...prosim o radu 😒
ano je to tak. Ja som normalne v TTP a maly chodi na cely den do skolky a mame predlzeny rodicak do oktobra(na rok sme mali). Teraz si ho budem musiet vybavovat znovu....
@bambula0616
ten zákon sa len prerokováva. Ale v návrhu bolo, že ak poberáš v r.2013 a pokračuješ v dalšom období, tak sa na teba vzťahuje stará verzia zákona o rodič.príspevku (teda aj ked dieťa chodí do škôlky a ty pracuješ nárok na RP ti ostáva). Len teda pre dôchodkové poistenie predpokladám platí už nová definícia riadnej starsotlivosti o dieťa a ak by si bola doma a nepracovala a dieťa by chodilo do škôlky čo i len na pár hodín, tak by si dôch.poistená štátom nemohla byť (u detí s dlhod.nepriaz.zdr.stavom neviem, či tiež by to tak bolo, nepamätám si už ten návrh presne). To už v minulosti tak bolo, ked bolo v definícii, že starostlivsot o dieťa má byť osobná (až na pár výnimiek).
Teraz som nepozerala, ako ten zákon pokračuje v rokovaní v parlamente, no som velmi zvedavá, lebo ak schvália takú definíciu riadnej starostlivsoti, tak zase to bude problém aj v období adaptácie dieťaťa, ak nastúpi do škôlky pred dovršením 3rokov. Tak aj v minulosti mamičky ani netušili, že sa mali odhlásiť, čo bola tiež blbosť, podla mna.
ďakujem vam za rady..pomohlo mi to uz som aspon troch v obraze 😵
@bambula0616 ja som pocula, ze dieta moze normal chodit do skolky a matka do prace...tiez to budeme riesit