Počula som, že sa dá predlžiť rodičovský príspevok a dieta može chodiť do škôlky a rodičia do práce - že je to zákon na to. Predlženie RD sa samozrejme týka len určitých chorôb. Aké máte s tým skúsenosti?
Ahoj, podľa zákona to nikto nesleduje.. dieťatko môže chodiť do škôlky.
Ešte by ma zaujímalo, že ak lekár napr. neurolog napíse do posudkovej správy, ze dieta, ktoré ma autizmus, chodí do kolektívu, schvália predlzenie RD?
Teraz mi niektorá mamička posielala odpoved z upsvar a tam jej odpísali, že ak v posudku lekára je, že neodporúča škôlku, tak vraj kontrolujú (možno začínajú, či ako kde??) a ak chodí do škôlky, nemá nárok na RP. Nepoznám prax, len píšem, čo som čítala. Tj. vždy konkrétne.
@gapa :D Tak to je zaujímavé, lebo pred chvíľou som volala priamo veducému na Upsvar a povedal mi, že dieta do skolky chodit môže, že oni riešia posudky lekárov- konkretnej diagnozy, a podla toho schvália alebo zamietnu, ale pokial dieta je schopné, tak do skolky chodit moze a nema to nijaky vplyv na RD. Je to čudné, že všetci hovoria inak.
@gapa Konečne!
ten kto pobera RP aj nadalej po troch rokoch a dieta chodi do skolky to je jedno ci na cely den alebo na styri hodiny , posudkovy lekar musi napisat do spravy ze MOZE chodit do skolky . Ked ma dieta napisane v sprave ze nie je vhodne do kolektivu tak ist nemoze ak chce matka brat na neho peniaze . Ak bude nadalej chodit do skolky a matka bude brat peniaze tak skor ci neskor dostane papier ze ma nahlasit kto sa stara o dieta a tak dalej . To je bud bude brat peniaze a ma dieta ,,na krku ,, 24hod alebo sa vzda penazi a dieta bude medzi svojimi rovesnikmi... Uz sa to zacalo to kontrolovanie jak s dochodcami bolo raz kontrolovanie o kto kde jaky dochodok pobera 😀 😀 😀 no, zijeme na slovenskuuuuu
@mirka2707 zalezi od diagnozy .. ak je taka ze dietatko sa potrebuje aj integrovat v skolke, tak moze neobmedzene chodit .. ak je kvoli imunite vylucene z kolektivu tak to teraz vraj zacali nejako sledovat