Ahojte..,viem ze je trosku skoro,ale chcem mat istotu.. Viete mi poradit,ze môj maly v juli dovrsi 3.roky a ja do prace,maly v septembri by mal nastupit do skôlky (ak prijmu)..,no a ja chcem zostat doma do septembra,je to mozne? 😕 Musim vypisat ziadost o predlzenie rodicovskeho prispevku o starostlivost dietata len na dva mesiace alebo sa mam len dohodnut so zamestnavatelom? Maly je zdravy,nosi diopricke okuliare. Nasa rodina aj svokrovci byvaju mimo mesta,vzdialene okolo 150km. Nema kto opratrovat maleho,preto by som bola rada zostat doma do septembra. Nemam s tym skusenost,poradte mi ako sa postupuje..
Dakujem pekne.. 🙂
Ja mám ten istý problem.nastupit by som mala do práce 1.6.,maly má 3roky 29.5. ale nemám ho skym nechat,svokrovcov nemám,manžel robi,rodičia robia a do školky ide až v septembri a čo s tými 3mi mesiacmi? kde ho dám?? Dilema jak hrom ☹
@maznacik007 ..jo viem ze nedostanem ani cent,ale maly nema kam ist,tak musim zostat doma aspon do septembra.. A este chcem vediet,ze musim podat ziadost do socialky ako osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov? A so zamestnavatelom sa mam dohodnut len o cerpanie dovolenky abo nahr.volna ci mam aj podat ziadost?
Ak sa so zamestnavatelom nevieme dohodnut,môze ma prepustit? Mam dobu neurcitu.
@barbi_19 no ked sa nedohodete može ta prpustit,hrozi to aj mne,napriek tomu že robím v štátnej službe a tiež mám zmluvu na neurčito,kedže pred nastupom na rizikove tehu som tam odrobila 7rokov.Tiež neviem ako dalej budem postupovat,kedže mesiac pred nastupom musim dat pisomne vediet či 1.6.nastupim,alebo nie.
@barbi_19
@lucy125 Ak sa náhodou nedohodnete so zamestnávatelom, tak to možete vyriešit napr. opatrovatelkou, je vela mamičiek na RD, ktoré sa starajú o svoje dietatko a popri tom si velmi rady privyrobia nejaké eurá starostlivostou aj o iné dietatko. Vaše decká si aspon zvyknú pohrat sa s niekym iným a prechod do školky nebude taký stresujúci.
@fidorka7 no jasne,keby nejake u nas bolo pravda?? čo si ho nakreslim??proste nemám šancu !! už som sa pytala,kde a dalo,ak mame schvália predčasný dochodok bude s nim,ak nie mám smolu!! ja nebyvam v BA kde je milion možnosti a zase druhá stanka to sukromne stoji na mesiac viacej ako moj plat.
@lucy125 ja ne viem prečo sa rozčuľuješ, ani ja nebývam v bratislave. Ak nie je možnosť do zariadenia tak potom nejakej súkromnej opatrovateľke, kamoške či mačke, čo si chce privyrobiť. Alebo vieš čo? tak nech ťa vyhodia a potom tu budeš revať že nemáš robotu. Ja som to myslela v dobrom, nie aby si sa tu na mňa vyrútila.
@lucy125 aj keby to súkromné stálo na mesiac viac, ako je tvoj plat (čo nestojí, teraz trochu preháňaš, kedže nevieš, lebo žiadne nemáte), tak by som do toho na 2-3 mesiace išla. lebo by mi išlo o prácu a udržanie miesta. Ale prosím, rob, čo chceš. Ak máš moc silné konexie a myslíš, že ťa ešte niekedy vezmú späť, nech sa páči.
@fidorka7 a nikto sa tu do teba neobuva,tak nerieš,nemám kamošku čo by ho strážila a cudzej osobe ho nedám a teda fakt tvoja vec nie je či ma vyhodia alebo nie.A tu teda revat nebudem a už vobec nie pred tebou nie som z tých čo by revali pred cudzimi ludmi,tak to nech ta netrápi a inak pekný den ti prajem a daj si čokoladu na nervy.
@lucy125 tú čokoládu potrebuješ asi ty, si veľmi veľmi nervná osoba. A mne je skutočne jedno, či ťa vyhodia (možno to bude aj lepšie, ak má byť takýto nervný štátny zamestnanec). Ja som ti chcela v dobrom poradiť a si mi úplne voľná aké životné rozhodnutie spravíš a vôbec ma to trápiť nebude, neboj sa. Žiadala si tu verejne radu tak nechápem, ked si ich dostala niekoľko čo sa durdíš. Máš PMS? Ja za to nemôžem, že ani jedna Ti nevyhovuje. P.S valeriána lekárska pôsobí lepšie ako čokoláda.
no ani sa nedivim, ked idem nahodou nieco vybavovat na akekolvek statne "pracovisko, urad", ze su tam pracovnicky take "mile, ustretove", ked tak citam posledne dve prispievatelky, ktore v statnej sfere pracuju, tak 😀 😀 😀
@fidka79 lepšie čitaj,ja nepišem,že budem sediet doma na riti a že idem predlžit rodičovsky,to som ja nikdy nenapisala,takže o tej lenivici pomlč,ja som si pred materskou odrobila vyše 7 rokov v robote a mienim sa tam vrátit,ja si to zariadim aj inak,určite nie opatrovatelkou,čo je pre nás cudzia osoba !!!
@fidka79 no ja som to tak pochopila že o mne,ale ak nie,tak fajn.Ja neviem,ja by som aj opatrovatelku brala,ale nejako proti srsti mi je,dávat na starosti dieta cudzej osobe 😒 ale mamina si vybavuje predčasny dochodok ak jej to vyjde bude 3.mes. s malym a potom pojde do školky a bude po starosti.Tak sa modlim nech to vyjde.
@fidka79
@lucy125
Nehadajte sa,tu sa nehada,len si poradime,vymiename si skusenosti.. 😉
Rozhodla som sa,ze sa dohodnem so zamestnavatelom,a ak to nepôjde,tak skusim na opatrovatelku alebo nastupim do prace,zalezi na situacie,bo maly po dovrseni 3 roku zbyva este mesiac a pol,to by som sa musela dohodnut s rodinou,aby moja mamka bola u nas aj maly by bol u babicky. Uvidim ako to cele dopadne. Nie je jednoduche,bo mama este pracuje a svokra je na dôchodku,ale ona ma vyssi vek nad 65 rokov,a nesuhlasila by som aby maly bol u babicky cely mesiac.. Len tyzden ano a viac ne,boli to aj svokra by nezvladla. Som zvyknuta na maleho. 😅 Ale som rada ze si môzeme vymienat nazory ci poradit o tom.
Ale dopredu nebudem vsetko planovat. Potrebovala som od vas (mamicky) poradit ci niektora z vas maju skusenosti.
@barbi_19 mozes ostat doma ako osoba starajuca sa o dieta do sest rokov ... ale nebudes mat narok na rodicovsky príspevok a plus sa musis dohodnut so zamestnavatelom na tom mesiaci ze bud vycerpas dovolenku alebo neplatene volno ...
ale len tak predlzit si poberanie RP bez dlhodobo nepriaznivého zdravotného stavu dietata nie je mozne ..