Predĺženie rodičovského príspevku

liv02
2. okt 2024

Ahojte, chcela by som sa opýtať niekoho kto ma v tom jasno lebo ja som v tom úplne mimo. Neviem kto presne ma nárok na predlzenie rodicovskeho príspevku ale situáciu mam takú, že v júni mi prišlo rozhodnutie ze neprijímajú moje dieťa do skolky z dôvodu plnej kapacity a ze nespĺňa 3 roky, dcera je januarova 2022. Keďže v januári bude mať 3 roky tak už mi naďalej nebude chodiť rodičovský a neviem co ďalej, mam nárok na predlzenie keď mi ju nezoberu do žiadnej skolky ani od januára? Co budem robiť potom bez príjmu mne malú nemá kto strážiť. Tak by ma zaujímala situácia aj vas ostatných ci niečo podobné ste mali lebo nemôžem byť pol roka bez príjmu.

luliu
2. okt 2024

@liv02 nemáš nárok na rodičovský príspevok, jedine sa zamestnať a dieťa dať do súkromnej škôlky alebo starým rodičom

luliu
2. okt 2024

Možno sa ešte v škôlke uvoľní miesto, aj ja mám januárové dieťa a vzali ho v januari

bublinka1426
2. okt 2024

@liv02 bez prijmu nebudes. ved mas muza co vam snad prispieva do rozpoctu. a urcite skusaj v skolke, medzicasom sa moze uvolnit miesto.
alebo nastup do prace a malu do sukromnej skolky

petamich
2. okt 2024

Narok na predlzeny rodicovsky z dovodu neprijatia do skolky nemas, nakolko nesplnate podmienku, ze dieta dovrsilo 3 roky do 31.8.

Snad sa este nejake miesto uvolni, pripadne by som skusima ine skolky (neviem ake mate moznosti).

Vacsina matiek v mojom okoli ma dieta v sukromnej skolke a vratila sa do prace. Zvysne ostali doma na neplatenom rodicovskom a zivotne naklady pokryva partner.

lienka.7
2. okt 2024

@liv02 mas niekoľko možností. Môžeš ostat doma a bude ta zivit muz.
Mozes nastúpiť naspäť do prace malu dat do inej skolky (súkromná alebo štátna, ak sa uvoľní miesto) alebo ti malu bude strážiť niekto iný, pomoze rodina... ako si proste zariadis

liv02
autor
2. okt 2024

Dakujem za rady, budem musieť skúšať ci sa uvoľní miesto.