Milé mamičky, mám na Vás otázku. Dcérka nastúpila v septembri do škôlky. Vkuse zelené soplíky a nádcha. Vždy ju nechám doma preliečiť, ale bude mi končiť evidencia UPSVAR. Ako ste riešili Vy takéto situácie? Predĺžili ste si rodičovskú, alebo čo mi odporúčate prosím.
Ďakujem pekne za odpoveď, dieťa je pre mňa číslo 1.
@fazulka345 na predlzenie rodicaku potrebujes lekarske spravy a naozaj dlhodobo nepriaznivy zdravotny stav dietata. Co na to pediatricka? Dieta sa lieci na nejake alergie? Lebo ak je to len nastupom do skolky a kolektivom - je to normalne. Na toto sa predlzeny rodicak nedava. Treba podporovat imunitu. A dost vela deti je po nastupe do skolky tak do zaciatku jari viac chore a doma nez v skolke.
@fazulka345 zvyšovať len imunitu dieťaťu
Na, neplatenu starostlivosť o dieťa do šesť tokov, nepotrebuješ žiadne potvrdenia a odporúčania od lekárov. Budú za teba, odvadzane odvody, len nebudeš mať nijaký príjem.
@fazulka345 predĺžiť si môžeš do 6r, ale ako pise Anna, budeš bez prijmu. V tom prípade dieťa nesmie byť zapísané do MS, pretože budeš evidovaná ako osoba starajuca sa o dieťa do 6r. Všetko vybavíš na poisťovní.
Predĺžený platený rodicak kvôli soplikom na 100% nedostanes. Myslím ze ani známosti ti nepomôžu, pretože to ide cez viacerých posudkovych lekárov a schvaľujú to len pri naozaj vážnych zdravotných stavoch, nie sopliky
@simona20201309 dieta moze byt v skolke na 4h
Mne dcéra, chodila do škôlky na pol dňa. Len, to bolo také chodenie, že tri dni v škôlke a tri týždne doma
Čo presne znamená "bude mi končiť evidencia na UP?" Evidencia sama od seba nekončí. Čo sa týka chorôb, to je problém 90% deti v škôlke. Syn bol mesiac doma, 3 dní v škôlke a opäť sople a kašeľ.
@veronikaszabova je to dosť možné že som dostala nesprávne informácie. Mam pocit ze ani tetusky v poisťovni na to nemajú rovnaký názor.... koľko krát som volala do poistovne, toľko krát som dostala rôzne informácie
@veronikaszabova ale mne je to s tou školou jedno. Keď som doma tak logicky nebudem dieťa nosiť do MŠ
@simona20201309 No, vieš, ale predškolská je povinná. Takže dieťa musí aspoň na pol dňa.
ja som zrovna dnes podavala na urad, a to mam papierov a vysetreni a odporucani na predlzeny rodicak a stejnak sa obavam ci to prejde lebo posudkovy su dost prisny. Len na sopliky urcite nedostanete, muselo by to byt minimalne podlozene z imunoialergologie atd. Moj ma okrem hlavnej diagnozy na ktoru ziadam rodicak aj napr uz 3 bronchitidy od januara ale bohuzial na pneumologiu cakame este dva mesiace takze nemam k tomu papiere iba co dr spomenula v naleze.
@veronikaszabova pri platenom rodicaku moze byt cely den, pri neplatenom 4h
@fazulka345 Ked je pre teba dieta cislo 1, odporucam ti ostat sedkat doma do jeho 18 rokov. Od kedy su zelene sopliky povazovane za DNZS? 😂😂😂 Ale chapem, doma sa ti dobre sedka na prdelke a stat nech mi plati za sedkanie.
@zuzuliennka1 ved som odpovedala Simone, ktora vravi o neplatenom. Cize som dobre napisala
@veronikaszabova aha ano, uz vidim, prepac
@fazulka345 co vravi na to doktorka? nasla sa pric8na, preco ma tak nizku imunitu, ze kazdy okoloiduci bacil sa na nu prilepi?