Predĺženie rodičovského

18. apr 2023

Prosím vás máte skúsenosti ako je to s predĺžením rodičovského príspevku, aký "zlý" musí byť zdravotný stav aby predĺžili?a môže dieťa chodiť do škôlky na 4 alebo 8 hodín? Ďakujem

nikpa
18. apr 2023

Je to veľmi individuálne. Podaj si žiadosť, ak navštevujete pravidelne viacerých lekárov. Dieťa môže chodiť do škôlky normálne na 8 hodín keď mas schválený predĺžený RP zo zdravotných dôvodov.

maminka940
18. apr 2023

Musí mať aspoň rok záznamy od lekárov
Moja malá napríklad laryngu... Ale mi sme mali aj výjazd záchranky
Opakované u imunológa alergologa
Pediater
Vážne stavy (adrenalín, čipky ) horúčky
Triasky
Proste stále chorá... Rodičak mi priznali len do 5r ale mala chodila do škôlky normálne 8h ...

zuzulka558
18. apr 2023

Ja si idem vybaviť na ekzém, teraz jej začal a ma 2,5 roka,, pri staršej to bolo o hubu len zo škôlky volali nech pre nu prídem,, tu idem skúsiť požiadať ale so škôlky ju neplánujem dat,, čo som zažila zo staršou a nevyužila to tak to ľutujem možno by toľko netrpela a doktori by na nej neskúšal všetko mozne

maminka940
18. apr 2023

@zuzulka558 pochybujem že schvália

zuzulka558
18. apr 2023

@maminka940 uvidíme poznám takých 4 co schválili potrebovali domáci liečbu starat sa kremovat atď,,, zatial si zisťujem,nejak to zas neriešim až tak ze silou mocou musím

zuzinabila
18. apr 2023

@maminka940 preco?ja som mala na dcéru kvoli ekzemu predlzenyRP

maminka940
18. apr 2023

@zuzulka558 musí to mať ale veľmi rozsiahle
A tiež veľa záznamov veľa veľa vyšetrení

zuzulka558
18. apr 2023

@maminka940 môže mať že to bude horšie a horšie nie hneď teraz,, z ekzémom je to nevyspytateľné, my sme si užili 3 roky až až a začalo to tiež pred školkou

nikha2809
18. apr 2023

@maminka940 ja akurát čakám aj kvôli ekzému ale je tam toho viac, navštevujeme aj imuno, ORL, ale ekzém má najhorší už od roka, stále chodíme s tým k dr.nic nepomáha.Tak som si skúsila podať ale dr.mi hneď povedala že pochybuje, že u nás je taká garnitúra čo neschválila ani deťom čo mali každý mesiac zápal pľúc a končili v nemocnici

zuzulka558
18. apr 2023

@zuzinabila napíšte mi prosím správu, pri staršej som to nezistovala ta to mala až do hĺbky na rukách, mladšia je zase na tom celé telo zatiaľ jemne len

zuzulka558
18. apr 2023

@nikha2809 nám pomohol až v CZ jeden magister odvtedy mame skoro 5 rokov pokoj ale zevraj už dlho nerobí,, sa bojím co bude pri tejto

nikha2809
18. apr 2023

@zuzulka558 ja uz som z toho zúfalá, ja som si našla prácu kde robím iba 3x do týždňa aj to na 4 hodiny poobede lebo inak sa nedá.Aj tak zarobim.Tolko je doma že to by sa ani s mužom nedalo striedať na ocr.Ked aj nieje chorý, musí byť doma a mastit.Kozny dookola len kortikoidy, aj tak je to hnus a pomôžu len na chvíľu, ja mám psoriázu a mne po 11 rokoch každodenného natierania len dodrbali pečeň.Aj tak som si pomohla sama.

zuzulka558
18. apr 2023

@maminka940 ano veľa záznamov ale bolo mi povedané ze doktor môže napísať ze to môže byť dlhšie trvajúci stav,,, tuto to je asi nejak inak,, ešte len začínam z dr lebo to už ma dosť,, ak neschvália a budem musieť ostať doma tak budem

zuzulka558
18. apr 2023

@nikha2809 preto idem skúsiť ja som to mala zo staršou skoro od narodenia do takých cca 6 rokov z mini prestávkami,, v školke ju ani nechceli ako to mala horšie,,, kto nezazije nepochopí,, rodič zúfalo skúša ako pomoct,,, mne staršia stále vraví ma 10 aby mensia nemala to co ona, to ma tak dorazilo ze som si poplakala

autor
18. apr 2023

ďakujem baby, dcérka má od narodenia problém so srdiečkom, defekt predsieňového septa, od narodenia brala lieky, potom jej ich síce po roku vysadili ale je sledovaná u kardiologičky tu u nás a aj v Bratislave NUSCH, k tomu sem tam nejaká bežná choroba...a mohla by som chodiť normálne aj do roboty?

sisa_s
19. apr 2023

Tak to ti neschvalia...nijak vaznejsie ju neobmedzuje v kolektive to, ze kedysi mala problem, brala lieky a teraz je len sledovana...a na bezne virozy tiez nie

zuzinabila
19. apr 2023

Do roboty sa chodit da.ale bezne su to deti,pri ktorych si viac doma ako v robote,ked uz schvaluju predlzenie.

bublinka1426
19. apr 2023

toto nie je ozaj dôvod na predĺženie.

alenamihal
19. apr 2023

Moj ma PFAPA syndrom..pravidelne bolesti svalov,klbov,zimnica ,bolesti brucha a horucky nad 40c 2-3dni kazdych 14dni a predlzili mi len na 1rok a potom uz nie...zalezi aj ako natrafis na sudneho lekara ...

autor
19. apr 2023

ďakujem za odpovede, ona bude aj operovaná keď bude mať cca 5 rokov, budú jej to musieť uzavrieť operačne...

bublinka1426
19. apr 2023

pokial ju to neobmedzuje dako v beznom zivote a nepotrebuje zvlast tvoju opateru, tak nemaju dovod a ked pojde na operaciu, tak si mozes zobrat predsa OCR, nie?

ale skus sa opytat pediatricky , sak za opytanie nic nedas
prajem vela zdravia malinkej

dasus
19. apr 2023

Syn má tiež problémy so srdiečkom,aortalnu stenozu,v bežnom živote našťastie ho to veľmi neobmedzuje ,je po operácii už,a schválili nám do 5 rokov zatiaľ..

olgakobelova
24. apr 2023

@nikha2809 ako u nas same len kortikoidy

laysyna
27. jún 2023

@dasus Dobry den, moja dcérka ma tiez aortalnu stenozu stredne závažnú a aj šelest, mozem si tiez potom podat na predlzeny rodicovsky? Operacia sa zatial neriesila tak ale som rada ze nemusi ist,,

bublinka1426
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dasus
4. júl 2023

@laysyna vyskúšajte, určite je to diagnóza na predĺženie,aj keď každé dieťa to má inak..