Predĺženie RD do 6 rokov kvôli nepriaznivému zdravotnému stavu

basa141
11. okt 2018

Ahojte mamicky potrebujem pomoct ziadali sme o predlzenie do 6 rokov kvoli nepri. zdravo. stavu mojho syna ...no uz mi volala pani ze mi zamietli ziadost ze mi pride domov nevedela mi povedat kvoli comu lebo nemala u seba este vsetky papiere ...ako teda dalej je nejaka sanca ze ked sa odvolam nam to schvalia ?mame recidivujuce infekty dych.ciest s obstrukciou,dermatitis atopica,znamky chronicity,dysbalans cell imunity,histaminovu intoleranciu,pozt spec.pre palinu dalsie test budeme mat vo februari dakujem za pomoc

rachel36a
11. okt 2018

@basa141 mozes sa odvolat do 15 dni od dorucenia ale je treba odvolanie zdivodnit a najlepsie folozit dalsimi spravami....mne tiez zamietli a na odvolanie mi schvalili...nas maly ma razstep pery a podnrbia, caste infekcie dychacich ciet, je kardio pacient, nerozprava a nerozumie spravy od logo neuro a psycholog...zamuetli...az ked som dolizila ze je autista tak schvalili

jaja26
11. okt 2018

@basa141 my sme mali podobné diagnózy, len pri schválení že zavážilo ze má mala astmu...nedalo by sa doložiť,že má astmu?

basa141
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
basa141
autor
11. okt 2018

musim este dodat ze pri kazdej jednej chorobe ho musime sledovat aby s horucok nedostal febrilne krce boli sme tri krat kvoli tomu hospitalizovany v nemocnici ...musime podavat diazepan ....antibiotika su u nas uz samozrejmostou ...alergologicka napisala do spravy vsetko co asi mohla ...na zaver:dieta vyzaduje zvysenu starostlivost ,pravidelnu liecbu ,nie je vhodne do kolektivnych zariadeni....ale chcela by som sa spytat co by mal obvodny lekar dopisat preto ze sa nam zda ze nic moc tam nenapisal a mal to u seba tyzden ...dakujem

lacibo
14. okt 2018

@basa141 no nezávidím.😒😒 tak časté ochorenia..už v tomto veku..zamýšľam sa nad tým, ako bude fungovať v kolektíve, keď nastúpi do školy..asi by som to už aj nejako ináč riešila..pátrat po príčinách a ak sa dá nejako mu aj zlepšiť ten zdravotný stav..lebo to bude mať medzi ľudmi vždy ťažké☹

mopypopy
15. okt 2018

@basa141
@jaja26 Ahojte baby, to v akych mestach riesite? Ja v BA, ale uz sa pripravujem na to, ze tu ziadost mozno tiez zamietnu. Ako spravne vyplnit len ziadost o posudeni? Staci mi ked prvu stranu vyplnim ja ako rodic, Cast 1 osetrujuci lekar = pediater a Cast 2 nechavam prazdnu pre posudkoveho lekara? Plus prilozim vsetky spravy a co este treba? Inak chcu originaly alebo kopie, lebo ja nerada originaly pustam :S predsa len, to su odborne spravy, kt riesime neustale...

rachel36a
15. okt 2018

@mopypopy k ziadosti sa dokladaju len kopie...originaly staci ak budes mat sebou k nahliadnutiu

mopypopy
17. nov 2018

Baby, ako dlho trva to cakanie na posudok? Boli dusicky, asi mam velke oci, ale uz je to 1 mesiac a nic, LEN posudok! Ach jo....teta povedala mesiac az mesiac a pol, no cakala som akciu..a v pripade schvalenia, pak cakat zase na podanie ziadosti? Uz som zufala...

rachel36a
17. nov 2018

@mopypopy na podanie akej ziadosti? O predlzeny rodicak? To si si mala dat hned ako ssi davala posudzovat zdravotny stav nech nemusis zase cakat

mopypopy
17. nov 2018

@rachel36a No neviem, kde mas skusenosti, ale v BA ma poslali do riti. Nejaka zienka si to vsetko zhromazdila, poslala som jej vsetky dokumenty, takze mozno to uz procesuje, ale kym nemam posudok mi ziadost nezoberu. Ale tvrdia, ze cakat uz nebudem, ak dostanem schvaleny posudok....Daj mi nadej 🙂

rachel36a
17. nov 2018

@mopypopy ziadost o posudenie zdravotneho stavu sa dava na posudkovom...a ziadost o predlzeny rodicovsky prispevok tam kde sa vybavuju pridavky rodicak a pod...zbytocne sa ti to natiahne...aj kwd tetusly tvrdia ze nie...a rodicak ti priznaju az odo dna podania ziadosti...ja som z MT...mne "tetuska" na urade ked som podavala ziadost o posudenie zdravitneho stavu povedala nech hned idem podat aj ziadost o RP a tym padom hned ako im prislo rozhodnutie o zdravotnom stave tak vystavili hned aj rozhodnutie o priznani/nepriznani PRP..podavala som v rozpäti par dni...priznali mi ho odo dna podania ziadosti...ale ja som to povadala v jednom mesiaci tak to bolo jedno..za cca 10 dni mi uz volali ako posudkovy rozhodol

mopypopy
17. nov 2018

@rachel36a no sak ja to nemam zo svojej hlavy samozrejme, mesiac som to studovala :D Nikto mi nebral telefony, neodpovedal az som nasla tetusku, ktora bola ochotna vobec komunikovat. A ta mi vyslovene povedala, ze mi to tam nezoberu, kym nemam posudok v ruke. Ona inak vsetky moje dokumenty uz ma, tak jej znova napisem, ale predpokladam, ze ani nie su prepojeni a povie mi pockat na posudok...Uz cakam polroka, takze nejaky ten mesiac je uz jedno. I ked, uz vrazdim...

rachel36a
17. nov 2018

@mopypopy fu to ozaj dlho..ja som 3.9 dala ziadost na posudenie zdravotneho stavu...8.9 ziadost o RP.. 11.9 mi volali ze mi posudkovy napisal ze jeho zdravotny stav nie je nevyhovujuci a nevyzaduje osobitnu starostlivost a tym padom mi ziadost o RP zamietli...18.9 to prislo pisomne domov a 23.9 som podala odvolanie..a uz 2.10 mi volali ze moje odvolanie uznali za opodstatnene a ze mi schvalili predzeny az do 6 rokov..takze cca mesiac aj s odvolanim ..u vas to nejako natahuju...😢