Predĺženie materskej

papa11
20. feb 2021

Dobrý deň .. potrebujem sa spýtať ohľadne predĺženia Materskej..Ide o to že som slobodna matka a preto si potrebujem predĺžiť materskú... Materská mi končí 1.marca ...Stačí keď pôjdem V pondelok to je 22 . Februára požiadať o predĺženie ...???a taktiež stačí keď to oznámi zamestnávateľovi v pondelok??? Ďakujem za odpovede a pomoc

alenah31
20. feb 2021

@papa11 na dlhsiu matersku ma narok osamela matka a nie slobodna matka.

papa11
autor
20. feb 2021

@alenah31 veď tak som myslela osamelá

mogaa
20. feb 2021

@papa11 materská sa predĺžiť nedá...je presne stanované obdobie ..ak si osamelá matka materská je 43týždňov, potom si už na rodičovskej dovolenke

alenah31
20. feb 2021

@papa11 lebo to je obrovsky rozdiel...mozem byt slobodna a zit s otcom svojho dietata ako druh a druzka narok mat nebudem. Osamela zije sama s dietatom. Ziadost podlozis cestnym prehlasenim o osamelosti. A co chces oznamovat zamestnavatelovi? Ten ti materske nevyplaca, to oznamujes SP. Materske budes potom poberat dlhsie o tri tyzdne.

mogaa
20. feb 2021

@alenah31 ona asi myslí RD

alenah31
20. feb 2021

@mogaa da....ak chce materske pre osamelu matku dokladas cestne prehlasenie-aj ja som to tak mala. To neziadas hned ked nastupujes na matersku....v tom case si osamela byt nemusela. Ja som ostala sama mesiac po narodeni syna...o predlzenie som tiez ziadala neskor.

papa11
autor
20. feb 2021

@mogaa veď áno osamelá matka... prepáčte zle som sa vyjadrila... hlavne ide o to či to není neskoro týždeň pred požiadať...lebo keď som bola v SP tak mi povedali že mám prísť neskoršíe keď mi končí 1. Marca

alenah31
20. feb 2021

@papa11 staci toho 22.2.

papa11
autor
20. feb 2021

@alenah31 takže ma nemôže zamestnávateľ prepustiť? Keď to musím dať aj v robote vedieť že ostávam este doma či to stačí aj zamestnávateľovi oznámiť toho 22.2. ...nechcem prísť o robotu

ivkazba
20. feb 2021

@papa11 A čo to má so zamestnávateľom. Veď po materskej budeš na rodičovskej až do 3 rokov dieťaťa, takže doma ostávaš tak či tak, tak aký strach či neprídeš o prácu.

ivkazba
20. feb 2021

@papa11 a ešte pripomeniem, že osamelá nie je iba bez partnera, ale že žije v domácnosti iba ona a dieťa, t.j. žiadny rodičia a podobne.

alenah31
20. feb 2021

@papa11 po MD plynulo nastupujes na RD. Co s tym ma zamestnavatel? Ved doma di do 3 rokov dietata.

ivkazba
20. feb 2021

@papa11 zamestnávateľ ťa nemôže prepustiť až do skončenia rodičovskej, ktorú skončíš keď bude mať dieťa 3 roky. Ak si ešte na materskej, tak dieťa má cca pol roka, takže ešte kopec času čo budeš doma a čo ťa nemôže prepustiť. A ani potom ťa nemôže prepustiť len tak, musia byť na to zákonné podmienky.

letfenixa
20. feb 2021

Nikto nemusí byť doma do 3 rokov dieťaťa, len sa dovtedy vypláca rodičovský príspevok, ale môže rodič aj pracovať.

nadiad
Odpoveď bola odstránená
Zobraz