Dobrý deň .. potrebujem sa spýtať ohľadne predĺženia Materskej..Ide o to že som slobodna matka a preto si potrebujem predĺžiť materskú... Materská mi končí 1.marca ...Stačí keď pôjdem V pondelok to je 22 . Februára požiadať o predĺženie ...???a taktiež stačí keď to oznámi zamestnávateľovi v pondelok??? Ďakujem za odpovede a pomoc
@papa11 lebo to je obrovsky rozdiel...mozem byt slobodna a zit s otcom svojho dietata ako druh a druzka narok mat nebudem. Osamela zije sama s dietatom. Ziadost podlozis cestnym prehlasenim o osamelosti. A co chces oznamovat zamestnavatelovi? Ten ti materske nevyplaca, to oznamujes SP. Materske budes potom poberat dlhsie o tri tyzdne.
@papa11 zamestnávateľ ťa nemôže prepustiť až do skončenia rodičovskej, ktorú skončíš keď bude mať dieťa 3 roky. Ak si ešte na materskej, tak dieťa má cca pol roka, takže ešte kopec času čo budeš doma a čo ťa nemôže prepustiť. A ani potom ťa nemôže prepustiť len tak, musia byť na to zákonné podmienky.
Nikto nemusí byť doma do 3 rokov dieťaťa, len sa dovtedy vypláca rodičovský príspevok, ale môže rodič aj pracovať.
@papa11 na dlhsiu matersku ma narok osamela matka a nie slobodna matka.