Predĺžená rodičovská verzus práceneschopnosť

kaprik1
8. jan 2015

Vie mi tu niekto poradiť? Od 2007 som bola 4mes.PN (riziková gravidita-hroziaci predčasný pôrod), z toho rovno na MD, RD, MD, RD, momentálne som na predĺženej zo zdrav.dôvodov. Potrebujem zistiť, či keď by som zrušila RD, a išla na PN, by mi to vyplácali v rovnakej výške ako predtým, alebo by mi to teraz rátali inak. Alebo mám íst na PN až keď mi skončí RD... Nechcem byť vypočítavá, ale čo už. Peniaze potrebujeme tak ako všetci, a chodenie do BA niečo stojí. Stal sa so mňa onko pacient. Zamestnaná som od roku 2000 a zmluva mi stále trvá, teda na neurčito. Ďakujem...

zalka
8. jan 2015

@kaprik1 RD môžeš ukončiť skôr, Pn sa ti bude rátať z predpokladaného príjmu teda z toho čo mzdárka potvrdí na SP... a RP budeš nadalej dostávať z UP ...
ak si onko pacient, požiadaj o ID na SP ... a až potom ako podáš žiadosť o ID, tak si vybav v práci ukončenie RD, nástup do práce a PN ... prvých 10 dni bude platiť zamestnávateľ, od 11 dna SP ...
ak ti schvália ID ( mali by ) tak budeš dostávať aj ID aj PN aj RP ...

kaprik1
autor
9. jan 2015

@zalka, teda mam ukoncovat RD, ci nie.Zistili mi nador na stitnej zlaze, z ktoreho mi brali 4 vzorky a su pozitivne. Teraz som na predlzenej RD zo zdrav.dovodov do konca aprila, 2.2.idem do BA na operaciu. Podla coho bude ratana PN, tak ako pred nastupom na MD? DAKUJEM

zalka
9. jan 2015

@kaprik1
RD rodičovská dovolenka, tú máš nahlásenú u zamestnávateľa .. tú zruš pred nástupom na PN ... ale to sa musíš dohodnúť zo zamestnávateľom ... že nastúpiš do práce.... a namiesto roboty pôjdeš na PN
RP rodičovský príspevok ... ten je vyplácaný z UP ... a budeš ho dostávať do kedy ho máš schválený aj ked budeš zase zamestnaná ... a na PN ...
a PN bude rátaná z predpokladaného príjmu .... z toho čo ti mzdárka napíše do papierov
pred PN požiadaj o ID .... chod dnes na SP a požiadaj o ID ...