Predĺžená rodičovská v čase koronavírusu

lucymaud
17. máj 2020

Ahojte maminky.. chcem sa poradit..nemate niektora skusenosti s vyplacanim rodicovskeho prispevku po ukonceni 3. Veku dietata teraz vo februari.. ci to plati aj pre predtym nezamestnane..alebo ako..ci sa musi o to poziadat alebo to automaticky by prislo..dakujeeem

lucka08091
17. máj 2020

@lucymaud treba o to požiadať, zasiela sa také čestné prehlásenie, ale ÚPSVAR už zasielal informačný list spolu s čestným prehlásením poberateľom RP, ktorých deti dovŕšili 3 roky veku v čase mimoriadnej situácie, t.j. až od 03/2020. Pokiaľ čestné prehlásenie do určitého dátumu nedoručí úradu, považuje sa to za to, že nárok nespĺňa...v zásade by mali mať nárok matky, ktoré sú nezamestnané a nemajú žiadny príjem atď., nepoberajú OČR, podporu a iné...

pininka1
17. máj 2020

Ak nemáš príjem z inej činnosti tak by si mala dostávať do času kým bude kríza. Skús zavolať či treba dačo doniesť, ale mne sa zdá že automaticky ti budú posielať.

evittam
17. máj 2020

@lucymaud Suhlas s
@lucka08091
Cize ak dieta dosiahlo 3rokyvo februári bohuzial nemas nárok.

lucymaud
autor
17. máj 2020

@evittam
@lucka08091
@pininka1
Dakujeeeem Vaaaam!'
Skusim este tam predsa zavolat zajtra

veronikaszabova
17. máj 2020

Mimoriadnu situaciu na uzemi SR vyhlasili 11.3.2020. -- odvtedy komu skoncil RP, pobera ho dalej. Ak by ti skoncil aj 10.3 - narok nemas

https://www.mhsr.sk/koronavirus/ekonomicke-opat...

lucymaud
autor
17. máj 2020

@veronikaszabova
Hej jasne ale je to trochu nefer..

evittam
17. máj 2020

@lucymaud Co je nefer?! Akoze tebe skoncil RP vo februári a maju ti ho platit dalej? Prečo? Z akého dovodu?

lucymaud
autor
17. máj 2020

@evittam asi z takeho dovodu ze zatvorili aj skolky a kam mam dieta asi dat aby som sa mohla zamestnat?

lucymaud
autor
17. máj 2020

Nastastie mam starych rodicov..a muza co zaraba inak neviem ale @evittam preco hned ten sarkazmus?? Normalne som zadala otazku a zeny mi odpovedali ja som nieco konstatovala..ale ru vzdyyg musi niekto si rypnut vsak? Achh bozee ludia..

evittam
17. máj 2020

@lucymaud No ale to nie je problém tohoto štátu. Urobili dost pre tych co sa nemali kam vrátiť do práce. A nie ze ty cakas ze vo februári ti skončil RP a ze v apríli ti daju este novy. Preco? Co si robila február, marec? Zrazu si pocula ze predlžujú tak si cakala ze aj tebe?

evittam
17. máj 2020

@lucymaud Ja nerypem. Konštatujem. Ze ludia cakaju RP, OCR,....a ine dávky za nič. Z coho?!

evittam
17. máj 2020

@lucymaud Ak zatvorili skolku a ty si mala zamestnanie mas nárok na OCR.

lucymaud
autor
17. máj 2020

To je moja vec co som robila.. nie? Hovorim ak chces rypat a hadat sa nechaj to radsej tak..
@lucymaud

lucymaud
autor
17. máj 2020

@evittam
Ludia necakajuuu vážená ludia sa informuju..

lucymaud
autor
17. máj 2020

Som presne vedela kedsom zakladala tuto diskusiu ze uz budete rypat.. 😰

evittam
17. máj 2020

@lucymaud Este raz-nerypem. Informujem. Nie nemas narok na RP. Ak ti dieťa chodilo do škôlky, zavreli, ty si nemohla ist do práce mas narok na OCR.

evittam
17. máj 2020

@lucymaud A by si sa divila-"vážená"-ako tu ludia cakaju- byt na RD, mat RP, muz MD, este aj OCR a nebodaj podporu ci PN dokopy a obaja doma.

lucymaud
autor
17. máj 2020

@evittam ale to tu ja neriesim! A nezaujima ma to.. ahadzat kazdeho do jedneho vreca.. to je take slovenskeee necham to uz tak..

veronikaszabova
17. máj 2020

@lucymaud mne sa to nefer vobec nezda. 🤷‍♀️

evittam
17. máj 2020

@lucymaud Ja nikoho nikam nehadzem. Ok maj sa. Radu som poskytla.

lucymaud
autor
17. máj 2020

Ach bozee zeny.. radsej toto vypinam..ako vzdy

jeina13
20. máj 2020

Ahojte, opytam sa, ked vam teraz v case koronavírusu skoncil rodičovský dali vam neake info z upsvar?

veronikaszabova
20. máj 2020

@jeina13 nikdy neposielali papier o ukonceni RD. Tak pochybujem, ze teraz posielaju.

nikus1609
21. máj 2020

Ahojte už bol aj niekomu takýto rodičak vyplateny? Malý mal 3 roky 31.3 žiadosť odoslana peniaze zatiaľ nikde.
Ďakujem za info 😉

riskoninka
24. jún 2020

Dobrý deň mne bolo povedané ,že keď mám zmluvu so zamestnávateľom nemám nárok na predĺženie rodičovského príspevku.Syn mal tri roky 28.5.2020

veronikaszabova
24. jún 2020

@riskoninka jasne, ze ked ti trva PP, nesplnas narok na predlzenie RP - mas narok na OČR