Ahojte. Môj 3 ročný syn takmer nerozpráva. Navštevujeme logopéda. Mate skúsenosti s predĺžením rodičaku kvôli tomu? Dik za odpovede.
@bagel2013 toto nie je diagnóza na predĺženie RD.
Mne ho práve zamietli kôli podobnému problému. Môj nerozpráva vôbec, ale ani nerozumie.
závisí to od pani ktorá to bude posudzovať...je to od prípadu k prípadu. Naša poštárka dostala predĺžený RD - ale len 1 rok kvôli zvýšenej chorobnosti u decka...
No neviem. Môj ma ovr, nks, poruchu sústredenia a bohvie co sa ešte pridá (vyzerá ze nejaké poruchy učenia) do 3 rokov skoro nerozprával. Nerozumel veľa. Teraz ma 8, mal rok odklad v škôlke a áni po tom roku ho do školy neodporucili tak je v prípravnom ročníku tento rok. Konečne vie všetky hlášky správne vyslovovať ale stále ma problémy (rody, pády) aj v porozumení. A absolútne nikto nesúhlasil aby som s nim ostala na predĺženej. Práveže sme ho ešte v apríli dávali do škôlky, než nastúpil v septembri k rovesníkom.
@hatsepset ja by som ho aj dala, do roboty sa chcem vrátiť, len ho nemám dať kam... nirmo škôlky plné, špeciálna škôlka jedna jediná v meste kde pracujem plná, sme v poradovníku... U nás v dedine do škôlky ho nechcú, lebo je aký je a ešte aj plienkovany. Ako ste vášho oducili od plienok? Lebo podľa opisu je môj drobec asi tak isto na tom ako váš v Tom veku....
@kukulienka83 keď mal 2,5 roka cca tak som ho začala nútiť tie mlacky po sebe utrieť a vyprať v rukách (na sucho... Lebo vo vode by ho to bavilo). Ale ako ešte vyše polroka kým som si bola úplne istá ze sa nestane nehoda to trvalo. Koľkokrát som nosila von náhradné slipy gate a ponožky 😂🤦♀️. Ale naučil sa. Vonku hi bavilo cikat lebo topil mravce 😂
@bagel2013 to že dieťa nerozpráva neznamená že ho nemôžu zobrať do škôlky, stačí ak všetkému rozumie a vie sa dohovoriť - ukázať čo chce...a ak ho nezoberú tak je to pre nedostatok miesta a na to sa predĺžený rodičák nedáva......Musí ísť o diagnózu - zdravotný problém ktorý dieťaťu znemožňuje návštevu v škôlke....