Predĺžená rodičovská - odvody do zdravotnej poisťovne

moninah
13. dec 2022

Prosím, vie mi niekto poradiť? Bola som po rodičovskej na úrade práce, súbežne som vybavovala predĺžený rodičovský na syna. Teraz už ho mám priznaný. Naposledy, keď som sa bola "hlásiť" na úrade práce, povedala mi úradníčka, že keď budem poberateľka rodičovského, mám doniesť potvrdenie a vyradí ma z evidencie uchádzačov o zamestnanie. To bolo v októbri, dala mi termín na dnes. Samozrejme tam dnes nemôžem ísť, lebo malý má kašle-sople-teploty. A nedá sa tam dovolať, na maily neodpisuje. Naveľa naveľa mi odpísala jej kolegyňa, že vyradia ma iba na vlastnú žiadosť a poslala mi formulár so žiadosťou o vyradenie. Tam píšu, že keď sa dám vyradiť, budem si sama odvádzať zdravotku. Tak som teraz z toho jeleň. Čo mám vlastne robiť. Dovolať sa tam neviem už týždeň, na maily dostanem odpoveď v podobe "odšteknutia" alebo žiadnu odpoveď. Budem vďačná za radu, či skúsenosť.

drzaopica
13. dec 2022

@moninah veď, ak si na predĺženom platí za teba štát

antonka
13. dec 2022

Ahoj, neviem či poradím ale ja som spravila presne to isté, čo ty. Len som nahlásila na zdravotnej osobne a na úrad práce som volala, natrafila som na milú pani ktorá všetko vybavila a vraj netreba nič len jej dať takto telefonicky vedieť 🤷
Je možné, že majú všetci teraz dovolenky, preto neodpovrdaju ale ja som napr tiež sa tam dovolala nie cez moju priradenu pracovníčku ale cez ustrednu a ona má prepojila tuším.
Držím palce nech to vybaviš skoro 🙏

slavomira236
13. dec 2022

@moninah veď to aj to vybavuje úrad práce musia to mať v systéme že si poberateľom rodičovského

slavomira236
13. dec 2022

@moninah tamten formulár myslím je ak by si sa chcela sama vyradiť a nebudeš robiť ani vedená ako uchádzač o zamestnanie vtedy si to platíš sama tu zdravotnú...ak to priznali rodičak platí za teba štát ako doteraz

zuzkaa1991
13. dec 2022

@moninah ja som bola 2 týždne na úrade práce za ten cas som cakala na vyjadrenie o predĺžení RD len som poslala emailom alebo osobne som isla podpisat o vyradenie z evidencie prefotili si papierno schvaleni...ved nechoďte dnes podporu poberat3?ak nie tak ak aj vas vyradia z evidencie ze nepridete tak vam.to.moze byt jedno ;).aj tak na rodicaku budete vyse roka

moninah
autor
13. dec 2022

@slavomira236 Znie to absurdne, ale očividne nezdieľajú rovnakú databázu. Tiež som ostala vyvalená, keďže aj rodičovský, aj nezamestnanosť sa rieši "na jednej chodbe".

moninah
autor
13. dec 2022

@moninah ďakujem vám všetkým, pomohli ste mi. Zdravotku vybavím aj mailom a na úrad budem ďalej skúšať volať.

slavomira236
13. dec 2022

@moninah ak ti schválili na zdravotke to uvidia majú to prepojené ja som pred mesiacom dávala povoku posudky schválili a na zdravotke to hneď mala v pocitaci