Predĺžená rodičovská dovolenka a nástup do práce

luciana32
25. jan 2020

Ahojte, chcem poziadat o predlzenie rodicovskej dovolenky, syn ma celiakiu predpokladam, ze mi bude vyplacany aj prispevok.Mozem dat maleho do skolky a ja mozem popritom pracovat? Pocula som od jednej pani zeto tak spravila. Dakujem za odpovede 🙂

lila1988
25. jan 2020

Predĺžený rodicovsky je o tom, že ti nepriaznivý zdravotný stav dietata zabraňuje vykonávať zárobkovú cinnost. Dieťa môže byt v škôlke max 4 hodiny denne.

dilino
25. jan 2020

bud budeš dostavať prispevok a budeš s nim doma alebo chodiť do roboty ked je zo zdravotných dôvodov predlžený pracovať by si nemala to bude kontrolovať pravidelne sociálka nakoľko by si musela byť doma tam je bud jedno alebo druhé nie že budeš mať predlženy platený rodičák a chodiť do roboty ak ma celiakiu škôlka asi preňho jedlo vyvarať pre jedneho nebude a zo zdravotných dôvodov by si mala s nim byť doma ak neprejdeš cez platený rodičák neostava ti nič iné ako chodiť do práce a na celiakiu asi nedavaju predlžený rodičovsky platený to teraz beru veľmi prisne kamáratkina dcérka ma rakovinu a ledva-ledva prešla na predlžený rodičovsky a to ma rakovinu na dvoch orgánoch to by ti povedali na sociálke ja viem že moja dcérka bola ťažko postihnuta a ešte ked bola v nemocnici tak mi krátili predlžený rodičák nakoľko bola dajme tomu 14 dni v nemocnici už som rodičák predlžený nedostala v plnej vyške.

lenzas
26. jan 2020

@luciana32 Pokial ide o platenu predlzenu rodicovsku dovolenku, tak dieta moze ist do skolky na cely den, nie len na 4 hodiny. Aj pracovat sa moze, pokial nic sa nezmenilo.

dilino
26. jan 2020

@lenzas teraz sa menili podmienky kamáratka išla s dcérkou a ledva prešla teraz to beru prisne aký by to malo zmysel ked je na predlženej rodičovskej zo zdravotných dôvodov tak načo by mala chodiť do práce raz ked ma jej syn zdravotný problém nech je doma využivalo to veľa ľudi tak viem že sprisnili podmienky dokonca ja ked som s dcérkou bola doma na predlženej a išla do nemocnice mi skracovali predlženu o toľko dni koľko bola v nemocnici.

anesim
26. jan 2020

@dilino kedy myslis teraz, ze sa menili ppdmienky.
Sestra je od marca min roka, maly mal vtedy 3,5 a normalne chodi do roboty, teda ak je maly zdravy. Ked je na platenom predlzenom, vtedy moze byt dieta cely den, ak je na neplatenom, tak vtedy len na 4 hodiny

andrejka1974
26. jan 2020

Áno môžeš ísť do práce a dieťa byť celý deň v škôlke

kukulienka83
26. jan 2020

Ak ti schvália platený rodičovský, môžeš pracovať a dieťa môže byť v škôlke na celý deň. Proste je to tak...

evittam
26. jan 2020

@lila1988 To nie je pravda. Pri platenom predĺženom RP môže chodiť dieta do škôlky aj na cely deň pokiaľ teda v rozhodnutí od UPSVaR nie je uvedené inak.
Na 4h moze chodiť do škôlky dieťa len ak je matka na tzv.neplatenej predĺženej RD kvoli ZP.

evittam
26. jan 2020

@dilino Nezavadzaj mylnymi informáciami.

evittam
26. jan 2020

@dilino A SP nemá nič spoločné s predĺženým RP a jeho vyplácaním.

evittam
26. jan 2020

@dilino A RP je mesacna davka. Nekrati sa a ani sa nevypláca na dni. Ty tu splietas iné hovadiny. Prepáč.

dilino
26. jan 2020

@evittam vieš lepšie no ja som malo opatrovala ty si najmudrejšia a kto vyplaca predlžený rodičak ty vieš najlepšie najprv si treba všetko zistiť potom utočiť a je to pravda kratia rodičovsky ked je v nemocnici toto viem naisto ty dokonalosť sama o sebe všetko vieš všade si bola len v koňovej riti ešte nie jasne na celiakiu davajú predlžený platený rodičak no to určite a krati sa ti dávka lebo ked je v nemocnici ty sa fyzický onho nestarš neni doma otvor si knihu ake jednoduche potom sa plače že neni na nič no jasne že neni ked len prdneš a sa poserieš na celiakiu na predlžený rodičovsky ved kamáratka išla teraz s dcérou ma dve druhý rakoviny a ledva prešla tak neutoč a maj nohy v teple take ako ty ma nenaseru mňa môže nasrať jedine inteligent tak neobťažuj a pokiaľ ja viem forum je pre každeho ked sa bude volať forum evittam a budeš mať nanho list vlastnictva tak rozkazuj čo si ty v živote dokazala take najviac hubu otvaraju.

evittam
26. jan 2020

@dilino Predĺžený RP vyplaca UPSVaR. Nie som dokonala a najmudrejsia ale túto problematiku ovladam. Ak si opatrovala dostavala si opatrovateľsky. Zvysok som uz napísala a platí to.
Naštuduj si najskor sama a ujasni si co si vôbec poberala a potom tu rozdavaj rady a vyskakuj si doma a nie na slusnych ludi co to ovládajú. Nikde nepisem ze dávajú predlzeny platený RP na celiakiu.
Peknu nedeľu zelam.

evittam
26. jan 2020

@dilino A tu svoju hubu si na mna neotvaraj. Slusne som ta upozornila ze nemáš pravdu a píšeš hluposti. Ani len nevies kto vyplaca RP a ja si mam otvoriť knihu a som sprosta?! Sa pozri do zrkadla. A čo som dosiahla. Do toho je teba nic. Ja som na seba hrda a nielen ja. Maj krásny zivot s podobným vyjadrovanim. To ze si opatrovala ako vidno neznamená ze aj vies co si poberala. Zase jedna co vie prd ani len to odkiaľ jej chodia peniaze. Ale pobavila si ma. Vdaka.

dilino
26. jan 2020

@evittam daj mi pokoj a nobťažuj slušnych ľudi

evittam
26. jan 2020

@dilino Ty obťažujes a osocujes mna. A ja nikde neobťažujem slusnych ludi. To ty totiž nie si. Bohužiaľ.

jaroe
26. jan 2020

Ja nechápem tu logiku predĺženej RD a zároveň mať možnosť dať dieťa do škôlky. Veď ak zdravotný stav dovoľuje dieťaťu navštevovať škôlku, prečo je potom nárok na predĺženú RD?

jaroe
26. jan 2020

Čím je potom ťa sociálna dávka odôvodnená, keď dieťa môže byť v škôlke a matka pracovať?

behulka
26. jan 2020

@jaroe konkrétne pri celiakií je ten predĺžený rodičák podľa mňa nezmysel, tam stačí zabezpečiť bezlepkovú stravu. Čo je žiaľ ešte stále sci-fi. No pri detvákoch s inými diagnózami, ktoré nemôžu byť v škôlke fulltime to podľa mňa zmysel má.

rachel36a
28. jan 2020

@dilino ja som na predlzenom rodicovskom a nikto mi nic nekrati ked je syn v nemocnici...ved to vyplaca urad prace a wni nemaju ako vediet ze je dieta v nemocnici

evittam
28. jan 2020

@rachel36a Nerieš. Proste mladá pani uz neprizná, ze tu vyskakuje neoprávnene a rozdáva zbytočne rady nakolko pravdepodobne poberala uplne nieco ine. Ale aspon sa "vyventilovala".😉

lula313
28. jan 2020

Aj mne uniká pointa predĺženého rodicaku. Dieťa blokuje miesto v škôlke inému zdravému dietatu a jeho mama je bez prijmu, lebo buď sa nemôže zamestnať, alebo si musí platiť 500 EUR za sukromnu škôlku. Je to chore..

luciana32
autor
28. jan 2020

@lenzas dakujem pekne za odpoved

bagel2013
1. feb 2020

Ahojte. Je tu mamička, ktorá požiadala o predĺženie rodičaku kvôli tomu, že dieťa ešte nerozpráva, resp.velmi malo?

evittam
1. feb 2020

@bagel2013 Chodíte k špecialistom? Mas spravy od nich? Ci len dieta je v poriadku a len malo rozpráva? No to nie je dôvod na predĺženy plateny RP.

bagel2013
1. feb 2020

@evittam mame toho viac.

evittam
2. feb 2020

@bagel2013 Tak treba podat ziadost.

chaarliizee
5. feb 2020

Ahojte. Podávali ste niekto v poslednej dobe opätovne predĺženie rodičovskej? Schválili nám na jeden rok a chcela by som podať zase, ale neviem ako postupovať. Ďakujem

leeenka26
26. dec 2020

@evittam Ahoj, prosím ta vedela by si mi poradiť? Dcéra má veľmi škaredý ekzem a histaminovu intoleranciu a alergiu na mlieko a vyžaduje si celodennú starostlivosť, ktorú jej v škôlke nedokážu zabezpečiť, stravu jej upravili ale o kozu sa starať nedokážu, co je pochopiteľné. Mam odporúčanie od alergologa aj dermatológa. Riešim to s lekárkou, aj podám žiadosť, ale momentálne som zamestnaná a dcéra chodí do škôlky. Ak to schvália, ostanem s nou doma. Nikde som sa však nedocitala, ci môžem v práci požiadať o predlzenie rodicovskej dovolenky zo zdr. Dôvodov a môj zamestnanecký pomer tým zotrvá. Ide mi o to, ci budem mat nárok ďalej ako zamestnanec na pn alebo md ak by sme mali ešte 1 dieťa alebo ci musím podať dnom schválenia výpoveď dohodou. Dakujem ti krásne